„A huszároknál nincs hátramenet” – bemutatkoztak a Giro d’Italián világhírt szerző huszárok + videó

Több millió néző számára marad örökre emlékezetes a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny magyarországi Nagy Rajtján látott jelenet, amikor a martonvásári Szent László Huszáregyesület öt tagja vágtatott a mezőny mellett több száz méteren keresztül. A Híradó.hu a huszárok haditanácsára látogatott, ahol arra a kérdésre is választ kapott, hogy van-e jövője a hagyományőrzésnek Magyarországon.

Forrás: Hirado.hu2022. 05. 31. 16:02
105th Giro d'Italia 2022 - Stage 1 Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A huszárok legfőbb ismérve a kreativitás, hiszen kevés rendelkezésre álló információ birtokában kell meghozniuk a lehető legjobb döntést.

A huszárnál nincs hátramenet. Előremenni, kreatívnak lenni, gyorsan dönteni, bátornak lenni és cselekedni. Mi is ezt csináljuk. Tulajdonképpen ezért játsszuk el ezt úgy, hogy nincs igazából ellenségünk. Mert mi a hagyományőrzést azért tartjuk, hogy ez a szellem, ez a férfias viselkedés megmaradjon, de arra nincs szükségünk, hogy ehhez bárkit is lekaszaboljunk

– így jellemezte a huszárok hitvallását Konczos Tibor, a huszáregyesület szállásmestere a Híradó.hu-nak.

Az eredeti cikk és a galéria ITT található.

Borítókép: Giro d’Italia 2022 (Fotó: Kurucz Árpád) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.