időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

„A huszároknál nincs hátramenet” – bemutatkoztak a Giro d’Italián világhírt szerző huszárok + videó

Forrás: Hirado.hu
2022.05.31. 16:02 2022.05.31. 16:20
„A huszároknál nincs hátramenet” – bemutatkoztak a Giro d’Italián világhírt szerző huszárok + videó

Több millió néző számára marad örökre emlékezetes a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny magyarországi Nagy Rajtján látott jelenet, amikor a martonvásári Szent László Huszáregyesület öt tagja vágtatott a mezőny mellett több száz méteren keresztül. A Híradó.hu a huszárok haditanácsára látogatott, ahol arra a kérdésre is választ kapott, hogy van-e jövője a hagyományőrzésnek Magyarországon.

A huszárok legfőbb ismérve a kreativitás, hiszen kevés rendelkezésre álló információ birtokában kell meghozniuk a lehető legjobb döntést.

A huszárnál nincs hátramenet. Előremenni, kreatívnak lenni, gyorsan dönteni, bátornak lenni és cselekedni. Mi is ezt csináljuk. Tulajdonképpen ezért játsszuk el ezt úgy, hogy nincs igazából ellenségünk. Mert mi a hagyományőrzést azért tartjuk, hogy ez a szellem, ez a férfias viselkedés megmaradjon, de arra nincs szükségünk, hogy ehhez bárkit is lekaszaboljunk

– így jellemezte a huszárok hitvallását Konczos Tibor, a huszáregyesület szállásmestere a Híradó.hu-nak.

Az eredeti cikk és a galéria ITT található.

Borítókép: Giro d’Italia 2022 (Fotó: Kurucz Árpád) 

Rózsaszín szerelem

A kerékpárversenyzők a híres magyar vendégszeretetből kaptak ízelítőt, szinte kivétel nélkül áradoztak a magyarországi szakaszok hangulatáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.