Dömötör Csaba: Ne akarjanak fegyvereket küldeni Ukrajnába

Az államtitkár a parlamentben reagált Fekete-Győr András felszólalására, valamint az egész Momentum eddigi politikai ténykedésére.

2022. 05. 09. 14:27
null
2022.03.29 Budapest Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András, a parlamentben debütáló Momentum frakcióvezetője a mai ülésen elmondott napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy nem tisztelik a választókat azok, akik az Országgyűlés szerepét kiüresítik. A Momentum bukott exelnöke szerint a parlament tekintélye megtépázott, továbbá közölte, hogy ez így nem Országgyűlés.

A Momentum kezdeményezni és támogatni fog minden olyan javaslatot, ami Magyarország jövőjét szolgálja

– rögzítette a balliberális képviselő.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egyetértett Fekete-Győrrel abban, hogy erősíteni kell a parlament tekintélyét, majd megjegyezte, hogy néhány hete éppen a Momentum politikusai voltak azok, akik a múlt hétfői alakuló ülés bojkottját tervezték.

Ha ismer olyan baloldali parlamenti képviselőt, aki még nem tette le az esküjét, győzze meg arról, hogy tegye le

– utalt Hadházy Ákosra az államtitkár. 

Emellett Dömötör Csaba a Momentumnak az elmúlt években mutatott politikájára reagálva közölte, hogy ha egy szomszédos országban választást tartanak, akkor inkább a magyar pártokat támogassák, továbbá, amennyiben van a magyaroknak egy közös álma – példaként az olimpiát említette a politikus –, akkor ne abból reméljenek politikai hasznot, hogy ezt összezúzzák.

Ha háborús konfliktus van a szomszédságunkban, akkor ne tegyenek felelőtlen kijelentéseket és ne akarjanak fegyvereket küldeni Ukrajnába

– húzta alá az államtitkár.

Továbbá Dömötör emlékeztetett, hogy pár éve Fekete-Győr egy interjúban arról beszélt, hogy soha nem lépnének koalícióra az MSZP-vel.

– Most mégis közös listán indulva jutott be mindkét párt a parlamentbe, Gyurcsány Ferenc választási listáján – hangoztatta Dömötör, aki felhívta a figyelmet arra, hogy 

korábban éppen a Momentum nevezte az ilyen összeállást moslékkoalíciónak.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.