Dunai Mónika: Karácsony ne gátolja, hanem segítse a munkát!

A közlekedés fejlesztése a legfontosabb cél Rákosmentén, ezért azonban komoly harcot kell folytatni, mert a közösségi közlekedés a főváros tulajdonában áll.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 12. 9:57
null
20220421 budapest 17ker makovec utolso tervezett temploma dunai monika az egyetlen aki fideszkent nyert bp.n kepviselo havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedés fejlesztése, gyorsítása a legfontosabb cél Rákosmentén, mert onnan tízezrek utaznak másfél órát a munkahelyükre, illetve iskolába 

hívta fel a figyelmet Budapest 14-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a közmédiában. Dunai Mónika ugyanakkor kiemelte: ezek fejlesztéséért komoly harcot kell folytatniuk, mert a közösségi közlekedés és a főutak a fővárosi önkormányzat tulajdonában állnak.

A képviselő ezért azt várja Karácsony Gergely főpolgármestertől – aki, mint mondta, két fontos közlekedési csomópontot nullázott le a XVII. kerületben hatalomra kerülése után –, hogy ne gátolja, hanem segítse a munkát.

A Budapest–Hatvan vasútvonal fejlesztése hamarosan véget ér, utána a Budapest–Szolnok vasútvonal fejlesztése következik. Felújítják a szakrendelőt, bővíteni szeretnék az uszodát, folytatják a közintézmények korszerűsítését, és szabadidős parkokat létesítenek ismertette a Fidesz frakcióvezető-helyettese, aki a közép- és hosszú távú tervek között említette még a kötött pályás közlekedés bővítését, vagyis a metró kivezetését Rákosmentére.

Dunai Mónika kitért arra is, hogy az elmúlt években sok fejlesztés történt a városrészben, és szerinte az újraválasztása ennek a legalább egy évtizede tartó kerület- és országépítő munkának köszönhető.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen parlamenti munkára számít, az országgyűlési képviselő úgy reagált: a kétharmados többségnek köszönhetően folytatódik az eddigi kormányzati munka, azt viszont nem lehet tudni, hogy a parlamenti viták színvonala milyen lesz. Ő a kulturált vita híve, és bízik benne, hogy egyszer ilyen lesz Magyarországon a politikai vita mondta Dunai Mónika.

Borítókép: Dunai Mónika (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.