A Jobbik nemierőszak-botrányának újabb fordulata: az áldozatot többször is megfenyegethették

Jobbikos politikusok közvetlen hozzátartozói is részesei lehettek a sorozatos fenyegetéseknek.

Forrás: Borsonline2022. 05. 12. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bors információi szerint a megkezdődött nyomozás során máris újabb információk derültek ki a nagy vihart kavart jobbikos nemi erőszak ügyében. 

A lap értesülései szerint az áldozatot megdöbbentő módon többen is megfenyegették, hogy ne merjen feljelentést tenni. 

Ez is magyarázatot adhat arra, hogy az erőszakot elszenvedő hölgy miért csak jóval a történtek után mert a hatóságokhoz fordulni.

Korábban már az is felmerült, hogy Jakab Péter legfőbb politikai szövetségese, a 91 fantomszervezetet alapító Földi István sajátos politikai játszma részeként „alkalmazhatta” a történeteket. A pártelnök asszisztálásával politikai ellenlábasuknak, 

feltételezések szerint Szilágyi Györgynek akarhattak üzenni élettársa megerőszakolásával.

Ezt bizonyíthatja a büntetőeljárásban, hogy Szilágyit mondvacsinált eszközökkel távol tarthatták a helyszíntől, hogy az előre kitervelt nemi erőszakra sor kerülhessen.

Ráadásul a legfrissebb információk szerint az áldozatot többször is megfenyegethették, sőt fizikai erőszakot is „beígértek” neki, ha a történtekről bárkinek bármit elmondana. Amennyiben mindez bebizonyosodik,

már nemcsak a nemi erőszak, hanem zsarolás, fenyegetés miatt is bíróság előtt kell felelniük a Jobbik politikusainak.

A Bors információi alapján az elkövetők, akik Földi István és Jakab Péter szűkebb környezetéhez tartoznak, büntetőjogi kifejezéssel élve „súlyos hátrányokat helyeztek kilátásba, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsenek”.

Ezek a fenyegetések, telefonhívások, amelyekre közvetlenül az erőszak után került sor, azt is cáfolhatják, hogy Jakab Péter és a Jobbik más politikusai nem tudtak a bűncselekményről. 

Az üggyel kapcsolatos iratok azt is rögzítették, hogy milyen alpári kifejezésekkel próbálták megfélemlíteni az áldozatot. A Jobbik egyik neves politikusa a hivatalos jegyzőkönyvek szerint nyomdafestéket nem tűrő, trágár szavakat mondott neki.

Miután az áldozat erre letette a telefont, 

sorozatosan újabb hívásokkal próbálták megfélemlíteni. 

Jobbikos politikusok közvetlen hozzátartozói is részesei lehettek a sorozatos fenyegetéseknek. A Bors információi alapján, többször is közölték az erőszakot elszenvedő hölggyel, hogy 

tönkreteszünk, ha bárkinek, bármit el mersz mondani.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Jakab Péter mellett az erőszak áldozata. Többször is komolyan megfenyegették. Balra mögöttük Potocskáné, a Jobbik alelnöke. Miért nem szólal meg nőtársa védelmében? (Fotó: Borsonline)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.