Jakab Péter öt évet is kaphat bűnpártolásért – állítja Apáti István

Míg Jakab Péter eltussolná a Jobbik háza táján kirobbant szexuális botrányt, addig a Mi Hazánk jogi védelmet nyújtana a sértettnek. Apáti István szerint öt év is járhat Jakabnak bűnpártolásért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 06. 16:47
null
20220320 Budapest Újhegyi sétány Jakab Peter és Arató Gergely Kőbánya kampány utca fórum Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mi Hazánk jogi és fizikai védelmet nyújt annak a nőnek, aki a Jobbik rendezvényén vált szexuális erőszak áldozatává

– számolt be róla a párt alelnöke, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amiről az MTI számolt be. 

Jakab bűnpártoló lehet 

Apáti István szerint nem csupán Földi Istvánt, Kocsord egykori jobbikos polgármesterét terheli felelősség, hanem Jakab Péter pártelnököt is, aki szerinte megpróbálta eltussolni a botrányt, és párttársait is erre kívánta rábírni. A Mi Hazánk alelnöke szerint 

Jakab Péter valószínűleg hivatalos személy által megvalósított bűnpártolást követett el, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, egyben kizárja az országgyűlési mandátum birtoklását is. 

Mint írták, Apáti azért is tartja kivételesen felháborítónak a Jobbik háza táján kirobbant szexuális botrányt, mert annak érintettjét, Földi Istvánt személyesen ismerte és segítette politikai pályája kezdetén. 

A fegyverhordozó és a szexbotrány 

Apáti István kitért arra, hogy Jakab Péter elnöki kampányának egyik „zászlóvivője és hű fegyverhordozója” volt Földi István, de a pártelnök mellett Gyüre Csaba volt jobbikos országgyűlési képviselőnek is színt kell vallania arról, hogy mit tapasztalt ezen a 2021. decemberi éjszakán. 

 

A Jobbik vidéki csapatépítő rendezvényén történt erőszakos nemi közösülés kísérletéről csütörtökön számolt be a Bors, 

későbbi sajtóhírek pedig Földi Istvánt jelölték meg elkövetőként, aki becsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. 

A tettes ezután berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába, hozzászorította a falhoz, levetkőzött, majd megpróbálta megerőszakolni. – Mindeközben Jakab Péter részegen hevert a disznótor környékén – fejtegette sajtótájékoztatóján Apáti István. 

Tisztújító kongresszust tartanak 

Szombaton tartja meg tisztújító kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amire szintén rányomhatja bélyegét a zaklatási ügy. – A párt közölte, hogy bármely tagja indulhat az elnöki megbízásért. Belső szabályzataik alapján abból lehet azonban csak hivatalos elnöki jelölt, aki a beérkezett jelölések legalább húsz százalékát birtokolja – olvasható a párt lapunk számára is eljuttatott közleményében.

Eszerint a három induló közül 

csak Jakab Péter (79,48 százalék) és Stummer János (20,08 százalék) érte el a kívánt eredményt, 

míg a harmadik induló, Nagy Rudolf a maga 0,42 százalékával kiesett a versenyből. Az országos választmányi elnökségre ketten pályáztak. Ehhez szintén a jelölések húsz százalékát kellett megszerezni, ami csak Szabó Gábornak (87 százalék) sikerült, Varga Zoltán Péter a jelölések 13 százalékát kapta. 

Az országos alelnöki pozícióra való jelentkezéshez már csak tízszázalékos támogatásra volt szükség, amit többen teljesítettek: Ander Balázs, Baucsek Rajmund, Dudás Róbert, Gyüre Csaba, Magyar Zoltán, Fazakas Attila, Lukács László György, Kálló Gergely, Kvárik Anita, Salamon Gergő, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel – olvasható a közleményben.

 

Borítókép: Jakab Péter Szilágyi Györggyel és Arató Gergellyel kampányolt Kőbányán (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.