Nemi erőszakot próbál eltussolni Jakab Péter és kabinetfőnöke

Az egyik párteseményen kísérelt meg egy jobbikos politikus megerőszakolni egy nőt.

Forrás: Borsonline.hu2022. 05. 05. 9:22
VARJU László; VARGA Mihály; NAGY István; JAKAB Péter
Budapest, 2020. március 30. Varga Mihály pénzügyminiszter válaszól Varju Lászlónak, a DK képviselõjének azonnali kérdésére az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 30-án. Balról Nagy István agrárminiszter (b) és Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje (b2). MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bors által megkérdezett jogi szakértők szerint a megvalósult bűncselekmény erőszakos nemi közösülés kísérlete. Az áldozatot, egy 24 éves hölgyet jobbikos politikusok becsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes fizikai erőfölényét kihasználva próbálta őt megerőszakolni.

A lap szerint az eseményről Jakab Péter pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő is tudomást szereztek.

Az erőszakot elszenvedő hölgy beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását, a tettes megbüntetését követelve. Miután nem történt semmi, az áldozat az ügyben később hivatalos feljelentést is tett. A Bors úgy tudja, hogy az ügyben már megkezdődött a nyomozás.

 

Az esetre még tavaly decemberben, egy vidéki jobbikos rendezvényen került sor. Jelen volt Jakab Péter és kabinetfőnöke is más pártvezetők társaságában.

Az áldozat szerint utólag gyanúra adott okot, hogy az élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik egyik alelnökét külön kérése ellenére sem hívták meg a vidéki rendezvényre.

A 24 éves hölgy választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. Ahogy több hivatalos beadványban, aláírásával is megerősítve rögzítette, gyanútlanul ment el abba a vendégházba a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön, ahol a bűncselekmény történt.

A Bors megszerezte az ügyben született beadványokat, iratokat, amelyekből kiderül, hogy bűncselekményről, erőszakos nemi közösülés kísérletéről van szó.

A birtokukba jutott információk szerint Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, becsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót.

A tettes ezután berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába, hozzászorította a falhoz, levetkőzött, majd megpróbálta megerőszakolni.

Szerencsére egy másik jobbikos politikus, meghallva a segélykiáltásokat, az áldozat segítségére sietett. Behatolt a szobába és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, amíg a tettes kénytelen volt kinyitni az ajtót, így a hölgy ki tudott menekülni – számol be az eseményekről a Bors.

A bűncselekményről Jakab Péter csak azért szerzett később tudomást, mert éppen ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint

olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani.

Az áldozat a történtek után elmenekült a helyszínről, majd azonnal hívta az élettársát – Szilágyi Györgyöt, a Jobbik alelnökét – aki néhány nappal később a parlamentben szóvá is tette a történteket Jakab Péternek és kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek. Ezután ő és az áldozat hivatalos beadvánnyal fordultak a párt etikai bizottságához.

Jakab Péter és Molnár Enikő azonban nem voltak hajlandók még a kért etikai vizsgálat megindítására sem.

A sértett mindezek után a bűnüldöző hatóságokhoz fordult.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.