Kövér László: Európa nem alakítója, hanem elszenvedője a világpolitikának

A háború mielőbbi befejezéséhez az EU-nak nincs kellő tekintélye és ereje.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 13:25
KÖVÉR László
Budapest, 2022. május 2. Kövér László, az Országgyûlés titkos szavazással megválasztott elnöke esküt tesz a parlament alakuló ülésén 2022. május 2-án. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselõ adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjaink európai valóságában béke helyett háború dúl, és az érdekek védelme helyett önfeladás van, az európai emberek kemény munkájával elért jólétet és szabadságot pedig soha nem fenyegette akkora veszély, mint most

– erről beszélt Kövér László az Országgyűlésben az Európa-nappal kapcsolatban. A házelnök kijelentette: a háború mielőbbi befejezéséhez az EU-nak nincs kellő tekintélye és ereje, az Európai Bizottság pedig romba dönti az európai országok gazdaságát a gazdasági szankciókkal. 

Kövér László úgy vélte, hogy az EU nem meri kinyilvánítani és érvényesíteni a saját érdekeit, ezért Európa nem alakítója, hanem elszenvedője a világpolitikának. A házelnök szerint ilyen körülmények között az a legméltóbb megemlékezés, hogy a magyar állam hűséges marad Európa eszményeihez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.