Hol lakik Fekete-Győr András?

Az Országgyűlésbe bejutott Mi Hazánk Mozgalom és Momentum vezetői is nyilatkoztak. Toroczkai Lászlónak nincs megtakarítása, Fekete-Győr András az egyetlen feltüntetett ingatlant is kiadja.

2022. 06. 02. 11:50
Egységben Magyarországért eredményváró rendezvény Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frissen bejutott Mi Hazánk Mozgalom és Momentum frakcióvezetője, Toroczkai László, illetve Fekete-Győr András először nyújtott be vagyonnyilatkozatot. Toroczkai László két ásotthalmi ingatlant birtokol, egyiknél fele részben tulajdonos. Ezen ingatlan 5754 négyzetméter nagyságú tanya, szőlő, a pártelnök 2017-ben tett szert a birtokra. Ezen kívül egy 8909 négyzetméter nagyságú szántót tüntetett fel Toroczkai, amelyet 2020-ban vásárolt. Személygépkocsija és 

megtakarítása a Mi Hazánk frakcióvezetőjének nincsen, azonban feltüntetett több mint ötmillió forintnyi hitelintézeti tartozást, továbbá öt és fél millió forint tartozást magánszemélyeknek. 

Toroczkainak országgyűlési képviselőként több mint 2,6 millió forint a havi bruttó jövedelme.

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője egy Budapest, II. kerületi 43 négyzetméteres lakást tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, mint „lakás céljára szolgáló társasházi ingatlan”. 

A frakcióvezető az ingatlannal lakásbérletként havonta 155 ezer forint bevételhez jut. Így az nem derül ki, hol lakik a Momentum frakcióját vezető Fekete-Győr.

A politikusnak nincs tartozása, személygépjárműve, a vagyonnyilatkozatból az sem derül ki, mekkora az országgyűlési képviselői fizetése.

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője is első alkalommal nyilatkozott vagyonáról, amelyből az derül ki, hogy a politikusnak nincs ingatlana, gépkocsija, 

van viszont valamivel több mint 600 ezer forintnyi megtakarítása, és 16 millió forintot meghaladó tartozása egy hitelintézetnél. 

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke utoljára 2016-ban záró vagyonnyilatkozatot adott le országgyűlési képviselőként. Novák Előd az elmúlt hat6 évben nem lett újabb ingatlan tulajdonosa,ugyanazt a személyautót tüntette fel, 

viszont ma már kilencmillió forintja van Magyar Állampapírban, és hat év alatt visszafizetett összesen 15 millió forintnyi, házastársával közösen viselt tartozást.

 

Borítókép: egységben Magyarországért eredményváró rendezvény (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.