Orbán Viktor is nyilatkozott vagyonáról

A kormányfő és a házelnök friss vagyonnyilatkozata is elérhető, a két közjogi méltóság vagyonában nincs érdemi változás.

2022. 06. 02. 11:13
KÖVÉR László; ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 24. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlési képviselőkkel együtt a közjogi méltóságok is határidőre benyújtották vagyonnyilatkozatukat. Ebből kiderül, nincs változás Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozatában, a kormányfő továbbra is egy XII. kerületi társasházban egy lakás tulajdonosa fele részben, továbbá egy felcsúti, 2079 négyzetméteres belterületi ingatlan 100 százalékos tulajdonosa. 

Kövér László sem vásárolt ingatlant 2022 januárja és májusa között, a házelnök egy szigetszentmiklósi, 654 négyzetméteres ingatlan 50 százalékos tulajdonosa, és továbbra is egy 2014-es Skoda személygépjármű szerepel vagyonnyilatkozatában. Kövér László hitelintézeti számlakövetelés címszó alatt most ötmillió forintot tüntetett fel, míg hitelintézettel szembeni tartozása minimálisan, 77 ezer forinttal csökkent. Így a jelenleg fennálló tartozása kilencmillió forint.

Borítókép: Orbán Viktor parlamenti felszólalása (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.