Mit jelenthet a Gyurcsány családnak a nemzeti összetartozás?

A 888.hu portál kiemelte: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára semmit nem reagált június 4-e apropóján.

Magyar Nemzet
Forrás: 888.hu2022. 06. 05. 11:07
null
20220403 Budapest Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök leadják szavazatukat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyurcsány családnak semmi nem jut eszébe a nemzeti összetartozásról: A 888. hu portál hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán semmit nem posztolt június 4-vel kapcsolatban, Dobrev Klára oldaláról pedig egy igen érdekes megoldásra váró családi probléma került a nyilvánosság elé: mint kiderült, a kertjükben ültetett lestyán túl nagyra nőtt és nem tudják már hol felhasználni a leveleket.

A 888. hu kiemeli: A baloldalnál komoly hagyománya van annak, hogy nem tudnak mit kezdeni a határokon átívelő nemzet gondolatával, 

kommunista örökség ez, amit levetkőzni ide s tova harminc éve nem tudnak. 

A portál emlékeztetett: ennek talán egyik legundorítóbb pillanata az volt, amikor 23 millió románnal fenyegetett anno az MSZP a kettős állampolgárságról szóló népszavazáskor, de azóta annyi a határon túli magyarságot támadó kijelentés és megmozdulás volt a baloldalon, hogy felsorolni is nehéz lenne. Mint írják, nem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsány Ferenc és beosztottjai voltak azok, akik még 2019-ben is leszavazták a parlamentben azt, hogy a 2020 a nemzeti összetartozás éve legyen. Hozzáteszik: Dobrev Klára megnyilatkozásaiból pedig azt tudjuk biztosan, hogy ő az Európai Egyesült Államok víziójában hisz igazán és nála igazából a kommunista internacionálé cserélődött csak le egy másikra, sehol a nemzeti összetartozás.

Mint írják, 

elgondolkodtatja ugyan az embert, hogy a szemlőhegyi lestyánnak mi köze van a nemzeti összetartozáshoz… de nagyon nehéz lenne belemagyarázni bármit is.

A cikk szerint addig jó míg Gyurcsányék nem szólnak ezekhez a dolgokhoz hozzá, mert addig sem rombolnak.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.