„Trianonnak köszönhetik a külhoni magyarok, hogy jobban élnek”

Niedermüller Péter az összetartozás napján posztolta ki véleményét.

Magyar Nemzet
Forrás: PestiSrácok.hu2022. 06. 05. 11:36
Niedermüller Péter
Budapest, 2015. június 5. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselõje, a párt alelnöke az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselõcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban címû konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én. Jobbról Mellette Niedermüller Péter, a DK alelnöke, európai parlamenti képviselõ. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere, volt európai parlamenti képviselő a nemzeti összetartozás napján érezte idejét annak, hogy kifejtse: mennyivel jobban jártak a külhoni magyarok azáltal, hogy nem Magyarországhoz tartoznak 

– emelte ki a PestiSrácok.hu

Mint írják: aki időnként olyan etűdökkel borzolja a kedélyeket, mint a dermesztő képződménynek titulált fehér, keresztény, heteroszexuális emberek, most egészen elképesztő merészséggel posztolta ki az összetartozás napján Niedermüller Péter, hogy véleménye szerint Trianonnak köszönhetően élnek ma jobban a magyarok a környező országokban. Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.

A portál hangsúlyozta azt is: a politikus láthatóan úgy érezte, hogy az előbbi sorokat érdemes lenne még megfejelni. Mint írja: Orbán, a hazugságokra épülő politika, az olcsó ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció megmaradt nekünk, nekik pedig megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye…

A cikk hozzáteszi: halkan emlékeztetnénk arra a gondolatra, melyet az általa tisztelt Gyurcsány elvtárs mondott még Magyarország miniszterelnökeként:

El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen!  Tessék! Lehet menni!

A PestiSrácok.hu szerint Niedermüller Péter akár meg is fogadhatná pártelnökük tanácsát.

Borítókép: Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.