Varga Judit: A tagállamok az európai integráció jövőjének urai

Az igazságügyi miniszter szerint az unió vezetői felismerték, hogy ki kell kérni a polgárok véleményét az őket érintő kérdésekben.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 06. 28. 18:40
null
Fotó: www.grazmel-photography.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány üdvözli az Országgyűlés Európai Unió jövőjével kapcsolatos határozati javaslatát” – írta a legújabb Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter. Hozzátette szilárd álláspontunk, hogy a tagállamok az európai integráció jövőjének urai.

Az Európai Unió vezetői végre felismerték, hogy érdemes kikérni a polgárok véleményét a mindennapi életüket és jövőjüket érintő alapvető kérdésekben, és ez nem is hat az újdonság erejével Magyarországon, hiszen ezt a jó gyakorlatot a magyar kormány már 2011 óta folytatja a nemzeti konzultációk keretében – írta Varga Judit.

Az igazságügyminiszter hangsúlyozta: ennek szellemében Magyarország az egyik legaktívabb támogatója volt az unió jövőjéről szóló konferenciasorozatnak, azonban sajnálattal látták, hogy a konferencia európai szinten átláthatatlan, túlbürokratizált, saját szabályait menet közben felülíró folyamattá vált, amely nem az állampolgárokat, hanem sokkal inkább a brüsszeli birodalomépítési törekvéseket szolgálta.

De a magyar emberek világosan beszéltek, amit a magyar parlament és a magyar kormány is tisztán meghallott, ha már a brüsszeli buborék nem – tette hozzá.

Kiemelte: mindebből világosan látszik, hogy a magyaroknak határozott elképzelése van Európa jövőjével kapcsolatban, amely több ponton sem vág egybe a brüsszeli elit elképzeléseivel. 

Az is világos, hogy az unió jelenlegi szerződéses keretei nem teszik lehetővé a magyar javaslatok megvalósítását. Nem teszik képessé az EU-t arra, hogy megállja a helyét a válságok évtizedében – jelentette ki, hozzátéve: ebből következik, hogy a szerződések felülvizsgálatának kérdését is meg kell nyitni.

A demokratikus legitimáció legfőbb hordozójaként az Országgyűlés a határozat elfogadásával erős mandátumot ad a kormánynak ahhoz, hogy képviselje a magyar emberek érdekeit az EU intézményeiben – zárta bejegyzését Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.