időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Varga Judit: Megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat!

Forrás: Facebook
2022.06.22. 11:25 2022.06.22. 11:31
Varga Judit: Megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat!

Megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat!Gyorsítás a családjogi perekben a gyermekek védelmében – írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Varga Judit.

Már az Országgyűlés előtt a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítása, melynek értelmében:a bíróságokon rövid határidőn belül meg kell hozni a gyermek érdekét szolgáló ideiglenes döntéseket, rugalmasabbá válnak a tárgyalások megtartására vonatkozó szabályok, a bíróság intézkedésének határideje jelentősen lerövidül, és megerősítjük a jogvédelmet, ha az ügy határon átnyúló vonatkozású – ismertette a törvénymódosítás tartalmát Varga Judit.

A kormány mindent megtesz azért, hogy jogrendszerünket felvértezzük olyan eszközökkel, amelyek erősítik a gyermekek védelmét!Varga Judit Facebook posztja IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter expozét tart  az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.