Varga Judit: Megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat!

Gyorsítás a családjogi perekben a gyermekek védelmében.

Forrás: Facebook2022. 06. 22. 11:25
VARGA Judit
Budapest, 2022. május 10. Varga Judit igazságügyi miniszter expozét tart az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvédjük a magyar gyermekeket és a családokat!Gyorsítás a családjogi perekben a gyermekek védelmében – írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Varga Judit.

Már az Országgyűlés előtt a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítása, melynek értelmében:a bíróságokon rövid határidőn belül meg kell hozni a gyermek érdekét szolgáló ideiglenes döntéseket, rugalmasabbá válnak a tárgyalások megtartására vonatkozó szabályok, a bíróság intézkedésének határideje jelentősen lerövidül, és megerősítjük a jogvédelmet, ha az ügy határon átnyúló vonatkozású – ismertette a törvénymódosítás tartalmát Varga Judit.

A kormány mindent megtesz azért, hogy jogrendszerünket felvértezzük olyan eszközökkel, amelyek erősítik a gyermekek védelmét!Varga Judit Facebook posztja IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter expozét tart  az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.