Ingatlanbotrányba keveredett a Gyurcsány-fióka

Illegálisan épített házat hirdet a Gyurcsány-fióka: felmerül a csalás gyanúja. Sem a tulajdoni lapon, sem a hivatalos térképmásolaton nem szerepel az a ház, amit Mártha Imre ingatlanos cége kínál a gyanútlan vevőknek. Kamuházat sózna rá valakire Karácsony Gergely bizalmasa, a habzsoló fővárosi közművezér.

Forrás: Metropol2022. 06. 22. 10:10
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelõbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely fõpolgármester (b2), Tüttõ Kata fõpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zártkörûen Mûködõ Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI

Illegálisan épített házat hirdet a Gyurcsány-fióka: felmerül a csalás gyanúja. Sem a tulajdoni lapon, sem a hivatalos térképmásolaton nem szerepel az a ház, amit Mártha Imre ingatlanos cége kínál a gyanútlan vevőknek. Kamuházat sózna rá valakire Karácsony Gergely bizalmasa, a habzsoló fővárosi közművezér.

A luxusnyaralásokról elhíresült közművezér ingatlanhirdetésére bukkant rá a Metropol. Eszerint Mártha Imre Florida után most éppen Zsámbékon ügyeskedik, megint meglehetősen kétséges módon. Egy engedély nélkül épített, a nyilvántartásokban nem szereplő, jogilag „kamuházat” próbál meg jó áron eladni – írja a Metropol.

A hivatalos térképen nincs nyoma a háznak… – írja a Metropol.

Titkolják, hogy a ház nincs a tulajdoni lapon

Azt, hogy a ház nem szerepel sem a hivatalos térképen, sem a tulajdoni lapon, Mártha Imre eltitkolja a gyanútlan vásárlók előtt, így akár a csalás gyanúja is felmerül.A hirdetés szerint Mártha Imre családi ingatlanos cége egy 3410 négyzetméteres zsámbéki telken álló családi házat kínál eladásra. Így szól a hirdetés, ezzel etetik be a nyilvánvalóan megtéveszteni akart vevőjelölteket.

Aki azonban gondosan utánanéz az ingatlannyilvántartásban szereplő adatoknak, ugyancsak megdöbbenhet, az „eladó ház” ugyanis sem a hivatalos térképmásolaton, sem a tulajdoni lapon sem szerepel.

Magyarán a fővárosi közművezér, a kertészet, a szemétszállítás, a FŐTÁV és a temetkezés nagyhatalmú főnöke egy engedély nélkül épített, illegális házat próbál meg értékesíteni.

„Nincs felírva, most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal…”

A Metropol újságírói személyesen is megkeresték Mártha Imre ingatlanos cégét, hogy a kamuházról érdeklődjenek. A cég képviselője a kamuházra vonatkozó kérdések hallatán összevissza kezdett el beszélni. Lényegében megpróbálta elterelni a figyelmet a nyilvánvaló csalásról.
Éppenséggel nincs felírva, de fel van rajzolva– makogta, amikor azzal szembesítettük, hogy az általuk hirdetett ház nem szerepel a Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott térképmásolaton, de a tulajdoni lapon sem. Hosszas mellébeszélés után végül beismerte, hogy a ház jogi értelemben tulajdonképpen nem létezik. Most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal– mondta zavartan.

Íme a videó:

 

Elképesztően gazdag a fővárosi közművezér

A Gyurcsány-fióka elképesztő gazdagodásáról és ingatlanügyeiről már korábban is írtunk – például Floridában is van luxuslakása és óceánparti telke.A Karácsony Gergely által futtatott közművezér sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe. Ez a cég a tulajdonosa a legalább kétmilliárdot érő Prisztás-villának és az elérhető cégiratok szerint még legalább harminc nagy értékű ingatlannak: több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás, egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén. Amikor azonban Mártha Imrét kinevezték a fővárosi közműcégek élére, a családi cég egyik napról a másikra nyolc telephelyet számolt fel, köztük több, ukrán határ mellett álló ingatlant tüntettek el váratlanul a cégnyilvántartásból. A megkérdezett szakértők szerint Mártha cége, a Lázár Houses egy díszletcég, ami arra szolgál, hogy a sokmilliárdos ingatlanvagyont elrejtsék mögé. Erre utal például az is, hogy az állítólag ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek nincs semmilyen elérhető referenciája, az interneten böngészve pedig semmilyen tevékenységüknek nem látszik semmiféle nyoma.

Budapest hanyatlik, miközben a Gyurcsány-fiókák dőzsölnek

A Karácsony Gergely-féle városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgtak egy csomó embert. Látszik is a városon, amelyet elöntött a szemét és a gaz. Eközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával… De nem csak Mártha Imrét futtatja a városvezetés: egy másik „Gyurcsány-fióka” New York-i luxuséletéhez havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros. Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New Yorkban egy felhőkarcolóban él, akár egy gondtalan milliomos, miközben sok-sok közpénzért a főváros tanácsadója...

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Mártha Imre (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.