Bukott kommunikációs vezetővel erősít Karácsony

A napokban új embert igazolt csapatába Karácsony Gergely főpolgármester: Simon András irányítja a kommunikációt a Városházán. A korábbi műsorvezetőt legutóbb a választásokon súlyos vereséget szenvedő baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter kérte fel 2021 decemberében, hogy dolgozzon az ő kampánystábjában.

2022. 07. 20. 5:45
Simon András; Simor András
Budapest, 2012. szeptember 26. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j) és Simon András, a jegybank szóvivője érkezik az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának ülésére az Országházban 2012. szeptember 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapesten születtem, itt nőttem fel, itt lettek felnőttek a gyerekeim is. Csak Budapesttel tudom elmesélni az életemet. Szeretek budapesti lenni. Most lesz lehetőségem megmutatni, hogy miért – mondta el Simon András, aki július 15-től a fővárosi önkormányzat új kommunikációs igazgatója. 

Az önkormányzat közleménye szerint feladatai közé tartozik Budapest tájékoztatási tevékenységének irányítása, a sajtóiroda, a sajtókapcsolatok, a közösségi médiafelületek és a kiemelt rendezvények felügyelete, továbbá összefogja a fővárosi cégek kommunikációs tevékenységét, és kapcsolatot tart a kerületekkel. 

Simon András elődje, a városházi kommunikációt eddig irányító Kovács Gábor vezérigazgató-helyettesként visszatér korábbi munkahelyére, a főváros turisztikai és kulturális eseményeit szervező Budapest Brand Zrt.-hez.  

Simon András az újságírói pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, dolgozott riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként. De volt Simor András korábbi jegybankelnök kommunikációs vezetője is. 2013-ban az ATV-hez szerződött, majd innen 2021 decemberében kommunikációs vezetőként csatlakozott a baloldal országgyűlési választási kampányához.

Érdekesség, hogy az ATV-n ő vezette a baloldali miniszterelnökjelölt-jelölti vitát, amelyen többek között azt a Márki-Zay Pétert is kérdezte, akinek később a kampányát tavasszal segítette. Úgy tudni, a tévést maga Márki-Zay hívta akkor a stábjába.

Márki-Zay sokat magyarázkodott a tavaszi hatalmas vereség miatt, sokakat hibáztatott magán kívül, de nem szólt a médiasegítőiről. Holott láthatóan nem lendített a baloldali kampányon, hogy leszerződtették Simon Andrást. Nem sikerült korrigálnia Márki-Zay olyan negatív hatást kiváltó megnyilvánulásait sem, mint amikor a szokásos videójában úgy fogalmazott: Orbán Viktor egy személyben felelős az orosz–ukrán háborúért. 

Nem tudni, mennyire jó ötlet egy bukott kommunikációs vezetővel erősíteni Karácsony csapatát, amikor a felmérések szerint igen jelentős a főpolgármester népszerűségvesztesége , így elkelne a professzionális segítség. 

A Fidesz–KDNP budapesti frakciója az új igazolás kapcsán feltette a kérdést: „Karácsonynak is igazi profira van szüksége, hogy semmittevését PR-trükkökkel leplezzék?” Hozzátették: „Természetesen a kizsigerelt fővárosi önkormányzatnak ilyenekre mindig van pénze.”

Egyelőre nem tudni, mekkora fizetése lesz Simon Andrásnak. Közérdekű adatigényléssel fordultunk ugyanis a fővároshoz az új kommunikációs igazgató juttatásai kapcsán, ám eddig nem kaptunk választ. 

Borítókép: Simon András az Országházban 2012. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.