idezojelek

Karácsony Gergely élete legnagyobb pofonjába szaladt bele

A budapestiek már készítik azt a bizonyos útilaput.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

A budapestiek már készítik azt a bizonyos útilaput.

Felhévizy Félix a balatoni pihenése után visszatért a fővárosba. Az már önmagában borzasztó dolog, amikor véget ér a szabadság, véget ér a pihenés, és újból munkába kell állni. Az azonban jelentősen ront az önmagában is tragikus helyzeten, ha történetesen Budapestre kell visszatérni a nyaralásból. 

A hírlapíró egész életét itt töltötte, úgyhogy ezer szállal kötődik minden kis utcához, térhez Budapesten, de sajnos azóta, amióta Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert, minden kötődése ellenére elpártolt a fővárostól. Közlekedési káosz, állandósuló dugók, őrültebbnél őrültebb ötletek a méhlegelőktől, a kifüggesztett LMBTQ-zászlón át egészen az átgondolatlanul meghúzott kerékpársávokig. A mára szinte állandósuló szemétproblémáról ne is beszéljünk. Szegény Reinfrank néni nem győzi a ház előtti területet rendbe rakni, pedig az már nem az ő feladata lenne. 

Egy szó mint száz, Karácsony Gergely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Illetve elnézést, a baloldali, liberális szavazók reményeit, ugyanis mi, jobboldali szavazók pontosan tudtuk, hogy mit várhatunk ettől a magas, vékony embertől. Budapest maradt a baloldal utolsó bástyája, hiszen itt ők adják majdnem az összes kerületi polgármestert és természetesen magát a főpolgármestert is. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áprilisi választás azonban már megmutatta, hogy ez az utolsó bástya azért nem olyan erős, mint ahogy azt a baloldali ellenzék gondolja. Több fővárosi körzetben is csak nagyon szoros versenyben maradt alul a kormánypárti jelölt, ami jelez már valami elmozdulást. Az utóbbi hetekben pedig egyre több kerületből érkeznek a baloldal számára vészjósló hangok: marakodásról, veszekedésről, egyet nem értésről. Ennek ellenére a baloldal még mindig úgy gondolja, hogy a főváros az övék. Karácsony Gergely is ebben a tévhitben ringatta magát egészen eddig a hétig, amikor is napvilágot látott a Századvég legfrissebb kutatása, mely szerint a fővárosiak kétharmada leváltaná posztjáról a főpolgármestert. 

A felmérésből kiderül, hogy a budapestiek kevesebb mint egyharmada (31 százaléka) támogatná Karácsony Gergelyt egy most vasárnap esedékes önkormányzati választáson, míg 66 százalékuk egy új főpolgármestert látna szívesen a főváros élén. 

Ez azért nem semmi, pestiesen szólva. 

Ráadásul a kutatás fehéren-feketén kimondja, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy látja, ma Budapesten inkább rossz irányba mennek a dolgok. A válaszadók hatvan százaléka elégedetlen Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységével, tehát a megkérdezettek jelentős többsége változást szeretne a főváros vezetésében. A főpolgármesterből való választói kiábrándulás hátterében egyebek mellett a – nem megfelelően összehangolt felújítások következtében állandósult – közlekedési káosz, a főváros köztisztasági állapotának látványos romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése állhat, mely problémák érezhetően nehezítik a fővárosi polgárok mindennapjait – olvasható a Századvég elemzésében. Bizony ez így van, nincs mit szépíteni rajta. Karácsony Gergely eddigi főpolgármesteri ténykedésével elérte, hogy sikerült élete legnagyobb pofonjába beleszaladnia, hiszen úgy gondolta, hogy a baloldal olyan erős a fővárosban, hogy még az ő hatalmas és sorozatos hibáit is elbírja. De mostanra kiderült, hogy nagy tévedés volt ebben bíznia, mára már a baloldali szavazók jelentős része is elpártolt tőle. Az pedig már csak hab a tortán, illetve Karácsony remek ítélőképességére vall, hogy a hírek szerint a Városházán folytatja pályafutását Simon András egykori televíziós műsorvezető, a választáson csúnyán megbukott Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt kommunikációs főnöke.

– Én nem tudom, de az álmoskönyvek szerint nem túl jó dolog egy bukott kommunikációs vezetővel erősíteni egy olyan helyzetben, amikor a mérések szerint is ilyen jelentős mértékű a népszerűségvesztés – gondolta magában Felhévizy, és szomorúan bepakolta a táskájába. a jegyzeteit, mert holnaptól bizony ismét a szerkesztőségben van jelenése.

Borítókép: Karácsony Gergely joggal foghatja a fejét (Fotó: Mirkó István) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.