Hollik István: Ha a baloldalon múlna, ma mindenki piaci árat fizetne az energiáért

– A baloldali politika tönkretenné a magyar gazdaságot és a magyar családokat – hívta fel a figyelmet Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a videóüzenetében. A politikus arról beszélt a az MTI-hez eljuttatott videóban, hogy a háború véget vetett korábban megszokott életünknek, hiszen az európai szankciós politika térdre kényszerítette az európai gazdaságot.

Forrás: MTI2022. 07. 15. 15:17
HOLLIK István
Balatonfüred, 2022. február 16. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz-KDNP közös frakcióülése elõtt Balatonfüreden 2022. február 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború mindenkit érint: egész Európát, benne Magyarországot is

– fogalmazott Hollik István az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja: a háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ma mindenért küzdenünk kell, amit korábban természetesnek vettünk.

Kiemelte azt is, hogy a háború miatt az energia ára a többszörösére emelkedett, az európai szankciós politika pedig visszafelé sült el, hiszen elsősorban nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot kényszerítette térdre – emelte ki a politikus. 

 

– Ebben a helyzetben a legnagyobb felelőtlenség az, amit a baloldal képvisel, ők ugyanis ebben a nehéz helyzetben teljesen eltörölnék a rezsicsökkentést, és ezzel rázúdítanák a piaci árakat a magyar emberekre – fogalmazott a kommunikációs igazgató, majd felidézte, hogy a kampányban Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt többször is elmondta, hogy a rezsicsökkentést nem szeretné fönntartani. Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a rezsicsökkentést hülyeségnek nevezte, ma reggel pedig a baloldal köztársaságielnök-jelöltje, Róna Péter azt nyilatkozta, hogy nem kell az ársapka, nem kell a rezsicsökkentés, a piaci árakhoz kell alkalmazkodni – emlékeztetett Hollik István.
A kommunikációs igazgató szerint ez tiszta és világos beszéd. Azt jelenti, hogy ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne. Egy átlagfogyasztó az áramért átlagosan 50 830, míg a gázért 131 441 forintot fizetne havonta. Ez havi 159 ezer forint pluszkiadást jelentene egy családnak a mai, rezsicsökkentett árhoz képest – ismertette a politikus.

Ez a baloldali politika tönkretenné a magyar gazdaságot és a magyar családokat, ezért mi kiállunk a mellett, hogy háborús időkben is maradjon meg a rezsicsökkentés az átlagfogyasztás szintjéig. Csak ezzel tudjuk átvészelni a nehéz háborús időket– hangoztatta Hollik István.

Borítókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Balatonfüreden (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.