időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Orbán Viktor: Energia-veszélyhelyzet van Európában

Forrás: MTI
2022.07.13. 10:35 2022.07.14. 09:03
Orbán Viktor: Energia-veszélyhelyzet van Európában

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában: az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi–téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

Ébresztő, Európa!

A magyar kormány világossá tette, hogy addig támogatja az Oroszország elleni szankciókat, amíg azok Moszkvának fájnak jobban.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balról a harmadik) a karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt – amelyek Magyarországra is kihatnak – összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Energia-veszélyhelyzet

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.