időjárás -1°C Mária 2023. december 8.
logo

Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.19. 17:59 2022.08.20. 09:10
Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb átfogó előrejelzése és helyzetértékelése alapján az időjárási körülmények nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, de általában véve romlanak – emelte ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ a közleményében, melyet Kovács Zoltán államtitkár, az operatív törzs vezetője jegyzett. 

Kiemelte:

jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn, ezért a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött, hogy azokat az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosban. 

Hozzátette: az esetleges fejleményekről természetesen haladéktalanul tájékoztatást adnak. Arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit is, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat, valamint minden résztvevőt és érdeklődőt kért, hogy részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

 

Borítókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 3-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az államalapítás ünnepe

Több tízezren vettek részt a Szent István-napi programokon Budapesten

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.