Kornélia 2024. március 3.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról délben döntenek

Forrás: MTI
2022.08.19. 14:49 2022.08.20. 09:15
Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról délben döntenek

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott – olvasható a Kormányzati Tájékoztató Központ (KTK) közleményében, melyet Kovács Zoltán államtitkár, az operatív törzs vezetője jegyzett.

A mai, pénteki délutáni, esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés – hívták fel a figyelmet. 

Holnap, augusztus 20-án a reggel  8 órakor kezdődő állami díszünnepséget  és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartjuk

– fogalmaz a közlemény, de – mint hozzáteszik – a holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati,  több mint húsz helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi-e, természetesen azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül

olvasható a KTK közleményében.

Borítókép: Megtartották a légi parádé főpróbáját (Fotó: Havran Zoltán)

Az államalapítás ünnepe

Több tízezren vettek részt a Szent István-napi programokon Budapesten

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.