időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Potocskáné: A választók nem kérnek Jakab Péter stílusából

MAGYAR NEMZET
Forrás: ATV
2022.08.11. 22:24 2022.08.12. 19:01
Potocskáné: A választók nem kérnek Jakab Péter stílusából

A Jobbikon belüli belharcok azért alakultak ki, mert Jakab Péter nem értett egyet a Jobbik politikájával – közölte Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában a párton belüli háborúról nyilatkozva.

Az elnökhelyettes szerint a Jobbik világos válaszokat akart adni társadalmi kérdésekre, de Jakab Péter ezzel nem értett egyet, ezért lép ki a pártból. A Jobbik közössége úgy gondolta, hogy Jakab Péter politizálásának stílusa nem fér bele a párt stílusába – folytatta az elnökhelyettes. Potocskáné szerint a szavazók azt üzenték amikor Jakab Péter nem jutott be az előválasztás második fordulójába, hogy nem kérnek ebből a stílusból.

Potocskáné a műsorvezető kérdésére elmondta, biztosan lesznek távozók a Jobbikból Jakab Péter hívására, azonban pontosan még nem látják hányan mennek, a tíz, Jakab bukása óta feloszlott alapszervezet inaktív volt, Szabolcsban és Borsodban az országos átlag alatt teljesítettek.

Szerinte a néppárti politikához méltatlan az a viselkedés, amit Molnár Enikő Miskolcon képviselt, amikor egy utcai fórum után provokálta. Hozzátette: a távozóknak mérlegelniük kell kivel és miféle pártban folytatják a működésüket. Potocskáné kifogásolta továbbá, hogy Jakab Péter nem határolódott el Molnár Enikő borsodi akciójától.

Potocskáné szerint Jakab Péter kommunikációjáért egy személyben Molnár Enikő felelt, és döntő szerepe volt abban, hogy Jakab Péter megváltozott, semmi köze nincs ahhoz a Jakab Péterhez, aki 2021. január 21-én a Jobbik miniszterelnök-jelöltje lett – hívja fel a figyelmet az ATV.hu.

Az elnökhelyettes kiemelte: úgy lenne tisztességes, ha Jakab Péter visszaadná a mandátumát.

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.