Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 754 határsértőt tartóztattak fel és 312 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 19. 7:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, bangladesi, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében három esetben 24, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben 288 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt hét embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt két, embercsempészés miatt hat esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a járőrök Inárcs területén, az M5-ös autópályán ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit és annak román vezetőjét. 

A sofőr 18, magát indiainak, pakisztáninak és afgánnak valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Nagycenk területén, az M85-ös autóút 107-es kilométerénél ellenőriztek egy osztrák rendszámú teherautót és annak horvát állampolgárságú vezetőjét. A jármű rakterében 29, magát pakisztáni, indiai és bangladesi állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mint arról korábban beszámolt a Police.hu, szintén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján állítottak meg a rendőrök Lajosmizse területén, az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél egy cseh teherautót. A jármű szintén cseh sofőrje 42, magát szírnek valló illegális migránst szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  jelzése alapján Inárcs területén, az M5-ös autópálya bal pályatestjének 35. kilométerénél a járőrök egy ukrán rendszámú személyautót állítottak meg. Az ukrán sofőr 4, magát szírnek valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda győri osztályának jelzése alapján Tatabánya területén, az M1-es autópálya jobb pályatestjének 53. kilométerénél állítottak meg a rendőrök 2022. augusztus 18-án 17 óra után a járőrök egy román állampolgárságú férfit egy bolgár honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A járműben kilenc, magát afgánnak valló férfi utazott.

Forráskút területén, az 5422-as számú út 10. kilométerénél a járőrök egy román rendszámú személyautót és annak román sofőrjét ellenőrizték. A járműben hat, magát indiainak és pakisztáninak valló férfi volt.  

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.