időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo
A választók önkormányzati szinten is büntetik a trükköző politikusokat

Az ország sorsát kockáztatná a baloldal

Munkatársunktól
2022.09.14. 05:50
Az ország sorsát kockáztatná a baloldal

Kormányra kerülve nemcsak vagyonbevallásaikkal csalnának a baloldali politikusok, hanem az ország sorsát, a magyar családok megélhetését tennék kockára – reagált lapunknak Pálfalvi Milán azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában értelmezhetetlen adatok szerepelnek, DK-s párttársa, Fekete Katalin pedig egy szerződéses munkaviszonyát és abból származó bevételeit titkolta el. A Nézőpont Intézet elemzője szerint többek között ezek azok az okok, amelyek miatt a választók önkormányzati szinten is egyre kevésbé tolerálják a baloldal vállalhatatlan hozzáállását.

Láttuk, hogyan kormányoztak 2010 előtt, és látjuk, mit művelnek az önkormányzatokban a baloldali politikusok

– mutatott rá lapunknak Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője. Úgy véli, a baloldali politikusok kormányra kerülve nemcsak vagyonbevallásaikkal kapcsolatban csalnának, hanem az ország sorsát, a magyar családok megélhetését tennék kockára. Pálfalvi Milán rámutatott, az önkormányzatoknál ma is alkalmaznak olyan trükköket egyes baloldali politikusok, amelyek aligha találkoznak a választók akaratával. Emlékeztetett, a DK-s Nemes Lászlónak például azért kellett lemondania a taxikártyával és a tankolással kapcsolatos trükközése miatt Pesterzsébeten, mert lebukott, a közvélemény megtudta, hogy az adófizetők pénzén irreálisan sokat utazott az alpolgármester.

Most a posztjáról távozó Nemes László helyére Gyurcsány Ferenc pártja Fekete Katalin személyé­ben egy olyan jelöltet állítana, aki tisztázatlan vagyoni helyzete miatt újabb tehertétel lehet a kerületnek.

A DK-s jelölt ugyanis a vagyonnyilatkozatában egy többmilliós bevételt egyszerűen nem szerepeltetett. Pálfalvi Milán hangsúlyozta, többek között ezek azok a gyakorlatok, amelyek miatt a választók önkormányzati szinten is egyre kevésbé tolerálják a baloldal vállalhatatlan hozzáállását. Ennek bizonyítéka az is, hogy az ellenzéki pártok sorra veszítik el az időközi helyhatósági és parlamenti választásokat.

Tovább nyomul a DK Pesterzsébeten

Ifj. Lomnici Zoltán ­alkotmányjogász szerint Fekete Katalin pesterzsébeti DK-s képviselő munkavégzését illetően összeférhetetlenség gyanúja áll fenn.

Ha az okokat keressük, elég csak arra visszaemlékeznünk, hogy amikor nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai, akkor a hírek arról szóltak, havi közel egymillió forint bevételt „kerekített” lefelé Gyurcsány Ferenc. A baloldali politikusok és a hozzájuk köthető, magukat függetlennek nevező baloldali sajtó azonban sem ezzel, sem pedig a DK elnökének félmilliárdos lakásügyletének kérdésével nem foglalkoznak – hívta fel a figyelmet Pálfalvi Milán.

Mint azt megírtuk, a nyilvános adatok alapján értelmezhetetlen Gyurcsány Ferenc 2022. májusi vagyonnyilatkozatának az a része, amelyben a pártelnök „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen több mint 446 millió forintot tüntetett fel követelésként. Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció háza táján megszaporodtak a vagyonnyilatkozatok körüli kérdések, ugyanis – ahogy azt Pálfalvi Milán is említette – Fekete Katalin, Pesterzsébet DK-s képviselője is „kifelejtett” néhány dolgot nyilatkozatából. Nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozataiban nem szerepel, hogy valójában éveken át szerződésben állt a soroksári önkormányzattal, ahonnan rendszeres bevétele volt. Az Adatradar szerint több mint hatmillió forint bevallását nem írta le a DK-s képviselő az évek során.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: 123RF)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.