Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök 1009 határsértőt tartóztattak fel és 432 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 09. 26. 6:49
null
Inárcs, 2021. augusztus 27. Rendõrök állítják elõ egy szlovák furgon sofõrjét az M5-ös autópálya inárcsi pihenõjénél 2021. augusztus 27-én. Embercsempészés gyanúja miatt eljárás indult egy 49 éves szlovák sofõr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság a police.hu oldalon. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerûségét nem tudták hitelt érdemlõen igazolni. A rendõrök a sofõrrel együtt elfogták és elõállítják õket is. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 802 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, bangladesi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szenegáli, srí-lankai, szír, tibeti, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Közokirat-hamisítás miatt három esetben, embercsempészés miatt hét ember ellen indult büntetőeljárás.

Pinnyénél a rendőrök egy francia személygépkocsiban ellenőriztek egy román sofőrt. Az embercsempész az autóban tíz férfit és egy nőt szállított, akik magukat indiainak és afgánnak vallották.

Budapest XI. kerületében, a Budaörsi úton állítottak meg a rendőrök egy szlovák személyautót. A pakisztáni sofőr négy illegális migránst szállított. Inárcsnál a rendőrök egy kisbuszt állítottak meg, amelyben a két tunéziai embercsempészen kívül raktérben 18, magát szírnek valló férfi utazott. 

Tatabányánál a rendőrök egy svéd teherautót ellenőriztek, ahol a svéd vezető a jármű rakterében 13, magát indiainak és afgánnak valló férfit szállított.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizni akartak egy francia személyautót a Rajka közúti határátkelőhelyen, de a járműből többen kiszálltak és elfutottak Ausztria felé. Őket az osztrák rendőrök keresik. A helyszínen elfogták az embercsempészt és két, magát afgánnak valló illegális migránst is feltartóztattak.

Székesfehérvárnál egy litván embercsempészt fogtak el a rendőrök, aki az általa vezetett teherautóban harminc illegális migránst szállított.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek. 

Az illegális bevándorlókat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: rendőrök állítják elő egy szlovák furgon sofőrjét az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél 2021. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.