időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Földi-Kovács Andrea: A szívhangrendelet vitán felül áll

Elek Nikoletta
2022.09.14. 19:42 2022.09.14. 19:55
Földi-Kovács Andrea: A szívhangrendelet vitán felül áll

A szívhangrendelet vitán felül áll 

– hangsúlyozta megkeresésünkre Földi-Kovács Andrea, aki mint mondta, sok reakciót olvasott, de egyetlen elfogadható ellenérvet sem talált köztük arra, hogy miért kifogásolható, ha az édesanya meghallja a méhében fejlődő gyermek szívdobbanását. 

A Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának tagja szerint tehát

 az a körülmény, hogy a szívhang létezését az édesanyák előtt is nyilvánvalóvá tévő rendelet ilyen heves reakciókat váltott ki az ellenzők körében, arra enged következtetni, hogy még mindig vannak olyan csoportok, amelyek a valóság ellen folytatnak elkeseredett háborút.

Miként lapunk is megírta, változik a hazai abortusztörvény: csütörtöktől kezdve a várandós nőknek meg kell hallgatniuk a bennük fejlődő magzat szívhangját, mielőtt az elvetetéséről döntenének. Miközben a keresztény-konzervatív és az egészségügyi szervezetek üdvözlik, a baloldali pártok és véleményvezérek hevesen bírálják a Pintér Sándor által aláírt rendeletet, Soros György magyarországi feministái pedig szeptember végére demonstrációt hirdetnek a törvénymódosítás ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: 123RF)

Szívhang

Megóvhatjuk a nőket egy olyan lépéstől, amely egy életen át fájdalmat okoz

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.