Schittl Eszter a szívhangrendeletről: ha csak egy gyermeket ment meg, akkor is megéri

A CitizenGO kampányigazgatója kiemelte: a születendő gyermekek is ugyanolyan értékesek, mint bármelyikünk, ezért őket is megilleti a védelem.

Harangozó Éva–Elek Nikoletta
2022. 09. 14. 12:55
babaváró gyermek család kismama
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A születendő gyermekek is ugyanolyan értékesek, mint bármelyikünk, ezért őket is megilleti a védelem

hívta fel a figyelmet a csütörtöktől életbe lépő szívhangrendelet kapcsán Schittl Eszter, kiemelve: a törvénymódosítás által a magzat esélyt kapott, hogy megmutassa az anyukájának, hogy ő is él. A CitizenGO kampányigazgatója a Magyar Nemzet kérdésére kiemelte: „a biológia tudománya egyértelműen meghatározza, hogy az ember élete a fogantatásával kezdődik, ekkor jön létre az új, egyedi DNS-e. A technikai fejlődésnek köszönhetően pedig az ultrahangon keresztül mára teljesen világosan látható, és akár hallható is, hogy mi történik az anyaméhben, ahol a születendő gyermek fejlődik. Az abortusz során az ő életét oltják ki, kitépik a kis kezét, lábát, összeroppantják a kis fejét, majd a baba darabjait egy háztartási porszívónál hatszor erősebb szívógéppel kiszívják az anyaméhből. Ettől a kegyetlen eljárástól viszont a baba nem képes megvédeni magát, ezért van szüksége elsősorban az édesanyja, de ugyanígy az orvosok, az állam és az egész társadalom védelmére” mutatott rá. 

„Fontos tehát tisztázni – folytatta –, hogy a gyermek már az anyaméhben is él, csak még nagyon kicsi. A szívhang meghallgatása pedig tájékoztatja az édesanyát arról, hogy egy élő ember fejlődik a szíve alatt, akinek hozzá hasonlóan szintén dobog a szíve. Sok abortuszon átesett anya ugyanis már csak utólag tudja meg, hogy nem egy sejtcsomó, hanem a gyermeke haláláról döntött. Éppen ezért ha csak egy ilyen gyermeket megment ez a javaslat, már megérte meghozni”

húzta alá. 

Schittl Eszter továbbá országszerte életvédő központok felállítását javasolta, ahol a kapcsolódó szakterületek összehangolt munkája folyhat a várandós anyák és családok sokrétű krízisének megoldása és az életmentés érdekében. Ehhez kapcsolódva kifejezetten a válságban lévő gyermeket váró anyák és családok számára fontosnak tartják egy telefonvonal, egy tájékoztató honlap és egy chatszolgálat létrehozását is. A téma nyomán pedig támogatják a Szent István Intézet igazgatója, Máthé Zsuzsa Veletek az első pillanattól elnevezésű kezdeményezését is, hogy tüntessék fel az éjjel-nappal hívható segélyvonal és a tájékoztató honlap elérhetőségeit a várandóstesztek dobozain. 

Borítókép: Várandós nő. Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.