Máthé Zsuzsa: A törvénymódosítás a magzat érdekét juttatja érvényre

A Szent István Intézet igazgatója szerint az abortuszon átesett nők 10-15 százaléka később megbánja a döntését.

Elek Nikoletta-Harangozó Éva
2022. 09. 14. 13:48
Kóczon Miklós; Miló Enikõ; Balázsi Krisztina
Nyíregyháza, 2017. július 26. Kóczon Miklós és menyasszonya, Miló Enikõ várja kisfiuk, Kóczon Levente születését Balázsi Krisztina szülésznõ társaságában a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház Szülészet-Nõgyógyászati Osztályának szülõszobájában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár érzékeny társadalmi kérdés, mégis olyan többletlehetőség, amely a gyermek érdekét juttatja érvényre

 – így vélekedett a magzati élet védelméről szóló törvény módosításáról Máthé Zsuzsa, aki nagyon jó ötletnek tartja az intézkedést. A Szent István Intézet igazgatója kiemelte: az abortuszon átesett nők 10-15 százaléka később megbánja a döntését, arra hivatkozva, hogy akkor nem volt elég ismerete. Ezért is fontos megmutatni az elvetetni kívánt gyermek szívhangját, ami életmentés és a szemléletformálás eszköze is. Ráadásul a nyár elején elvégzett reprezentatív kutatásukból kiderül, hogy 

a válaszadó nők kétharmada szerint a fogantatástól kezdődik az élet.

 Nem utolsósorban pedig az ultrahang-diagnosztikának is jelentős szerepe van a kapcsolat kialakításában, hiszen a magzat és az édesanya ezen a vizsgálaton keresztül tud találkozni, ami nemcsak morálisan jó, hanem a lelki egészséget, valamint a nők szabad döntésének jogát is szolgálja – fogalmazott az intézetigazgató.

Borítókép: Szülés a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának szülőszobájában (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.