Bayer Zsolt Vadon Janiról és az RTL-ről

Előbb-utóbb véget kell vetni ennek a fajta televíziózásnak, ha nem akarjuk, hogy végképp megrohadjon a társadalom szellemileg és lelkileg.

2022. 10. 22. 21:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán 25 évvel ezelőtt indult el Magyarországon a kereskedelmi televíziózás. Emlékszem, az egyik első adások egyikére – már nem tudom, hogy hol –, beszélgettek egy édesanyával, akinek fogyatékos gyermeke volt. A gyerek ott ült az édesanyja ölében, amikor a riporter azt a kérdést intézte hozzá, hogy ha tudta volna, hogy ilyen gyereke születik, akkor is megszüli? És a gyerek ott ült. 

Aztán emlékeznek még a Mónika-show-ra? Ahol leírhatatlan szellemi és lelki színvonalon lévő emberek ütötték-verték egymást és folytattak egészen szürreális beszélgetéseket, és egy ország röhögött azon, hogy ezeket az embereket megalázzák. És most elérkeztünk egy újabb mélyponthoz. 

Az RTL Klub aktuálisan futó sorozatában, meg nem mondom, mi a címe, meg teljesen mindegy is, két műsorvezető azzal szórakozott, hogy egy hat-hét éves forma kolumbiai kisgyereknek kérdéseket tettek fel. 

A gyerek természetesen nem beszél magyarul, fogalma sincs, hogy mit kérdeznek tőle, neki csak azt tanították be, hogy minden egyes kérdésre mondja azt, hogy Si, senor! Vagyis: Igen, uram!

És ekkor jött Vadon Jani, és ilyeneket kérdezett a gyerektől többek között : Tudod-e, hogy én vagyok az Isten? Si, senor ! Ez különösen jól veszi ki magát akkor egy ilyen fehér, nulla, senkiházi alak az kérdezi egy bennszülöttől, hogy tudod-e, hogy én vagyok az Isten? Aztán azt is megkérdezték a gyerektől: Tudod-e, hogy én vagyok az apád ? Igen, uram! Jött a válasz. Ha-ha-ha. Kvázi lek…rvázták a gyerek anyját, akinek minderről fogalma sem volt. 

Meggyőződésem, hogy 25 éve az ilyen alakok és ez a színvonalú úgynevezett kereskedelmi televíziózás permanens bűncselekményt követ el. 

Permanens bűncselekményt követ el egy egész társadalom ellen, amikor is elhitetik ezzel a társadalommal – és most már a második generáció nő fel így –, hogy kétszáz szavas szókincsű, fogalmatlan, ostoba, semmi emberek a celebek. Mindenki rájuk akar hasonlítani, ők a sztárok, továbbá azt gondolják, hogy ha ugyanilyen embereket, nehéz sorban lévő embereket nyilvánosan megaláznak, az remek szórakozás.

Nem tudom, hogy mi lesz a következő lépés, még mit tudnak csinálni, azt viszont tudom, hogy ennek előbb-utóbb – de inkább előbb – véget kell vetni. Ha nem akarjuk, hogy végképp megrohadjon a társadalom szellemileg és lelkileg, akkor ezt a fajta televíziózást és az ilyen típusú celebeket, az ilyen típusú műsorvezetőket egész egyszerűen el kell takarítani.

Borítókép: Jelenet a műsorból (Forrás: Videa/képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.