időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Rasszista gőg RTL módra

Megyeri Dávid
2022.10.23. 16:35 2022.11.02. 10:49
Rasszista gőg RTL módra

Az RTL Klub és maga az elkövető, a Vadon Jani nevű, műsorvezetőként feltüntetett egyén is elnézést kért egy kolumbiai kisgyerek megalázásáért, és ezzel szerintük a lovagiatlanság és bunkóság íratlan szabályai szerint a botrány el is van sikálva. Az internacionalista oldalon a dolgok szokott menete szerint az volna a következő lépcsőfok, hogy a végén még a publikumnak sajnálnia kellene ezt a figurát amiatt, hogy büntetésül állítólag a mellékhelyiséget kell takarítania a műsorban az úgynevezett hírességek után. Sőt, a bejáratott balos kimosdató koreográfia szerint az RTL Klubot is elkezdenék egy idő után dicsérni, amiért ilyen példásan megbüntette az elkövetőt, ő maga pedig még olyan nagyvonalú is volt, hogy bocsánatot kért.

Csakhogy ezzel semmi sincs elintézve! Az egyre inkább vállalhatatlan botránycsatornaként működő RTL Klub ugyanis csak a megalázott kisfiútól és szüleitől kért bocsánatot, s úgymond mindazon nézőktől, akik a jelenetet sérelmesnek tartották. A Vadon nevű alak pedig még ennyit sem tett. Nem is kért bocsánatot a kisgyerektől, csupán annyit közölt: „mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam ezzel a jelenettel.” Vagyis 

a gyereknek nem jár bocsánatkérés szerinte, csak azoknak, akik olyan túlontúl széplelkűek, hogy fennakadnak egy kis gyermekgyalázó rasszizmuson. 

Az RTL-nek sem azoktól kellett volna bocsánatot kérnie, akik sérelmesnek tartották, mert ebben implicit módon az is benne van, hogy nem feltétlenül találhatta mindenki annak.

Tisztázzuk: a kolumbiai kisfiút nem megbántották, hanem porig alázták, amiben vastagon benne volt a rajta röhögő Sebestyén Balázs, a másik műsorvezető is. A szennycsatornai babérokra pályázó RTL-nek és Vadonnak a kolumbiaiaktól, sőt a latin-amerikaiaktól is bocsánatot kell kérnie, amiért rasszista módon hülyének akarták beállítani az ország és földrész lakóit a kisgyereken keresztül. Egy népet, egy kontinenst is megaláztak.

Nem utolsósorban pedig a magyar emberektől is bocsánatot kellene kérniük, amiért rombolták a hazánkról kialakult képet és azt a hatást keltették, hogy a magyarok ilyen rasszista bunkók. Az RTL, Vadon és Sebestyén súlyosan ártottak a magyar országimázsnak. Az egész bűzhödt jelenetben megnyilvánult az a gőgös urbánus übermensch tudat, amely lenéz mindenkit, főként az egyszerűbb körülmények között élőket, most például a kolumbiai „Mucsán” élő szegény embereket.

Igaza van a Magyar Nemzeti Médiaszövetségnek, amely arra szólította föl a kereskedelmi csatornát, hogy szüntesse be a műsort. Előre megjósolhatóan sajnos nem fogják megtenni. Holott penetráns a csatornabűz. A leszerepelt rasszista szereplő legalább azzal vigasztalhatja magát, hogy eddig is azt lapátolta, amivel most állítólag büntiből megbízták. 

Egy új, önkritikus műsort viszont tényleg indíthatnának a „Celeb vagyok, ments ki innen!” helyett. A címe az lehetne: „Ember vagyok, ments meg az RTL-től!”

Borítókép: Jelenet a műsorból (Fotó:RTL/Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Botrányos RTL-produkció

Mártírnak állította be magát a Celeb vagyok, ments ki innen! 4. adásában Vadon János

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.