Fejétől bűzlik a hal – reagálás az RTL műsorában történtekre

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felhív minden újságírót, hogy határolódjon el az RTL-től, és felszólítja a MÚOSZ-t, hogy indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 12:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérlázítónak tartjuk, hogy egy baloldali kereskedelmi csatorna megszületése óta kínból, megalázásból és kukkolásból gyarapítja a vagyonát

 – hangsúlyozta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, amely szomorúsággal értesült róla, hogy az RTL műsorvezetője élő adásban alázott meg egy kolumbiai kisfiút. Az pedig különösen visszataszító, hogy miközben a gyermekek megalázásából húznak hatalmas anyagi hasznot, híradójukban politikai pedofíliának nevezik, ha egy felújított óvodát gyermekek jelenlétében adnak át – fűzték hozzá.

 A MNMSZ ugyanakkor rámutatott: 

ebben a történetben nem csak és nem elsősorban a műsorvezető a hibás. Őt ugyanis a csatorna kreatívjai választják, alapos keresgélés után, éspedig azért, mert erre a műsorra őt tartják a legalkalmasabbak. A kreatívokat pedig a csatorna vezetése nevezi ki, mert őket tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy végrehajtsák a műsorpolitikát, amelynek köszönhetően a kereskedelmi csatorna nézettségre, tulajdonosai pedig bevételre tesznek szert.

 A műsorvezető tehát azt teljesíti, amit elvárnak tőle, ha ő nem, majd megteszi helyette más – húzták alá. A médiaszövetség szerint az is felháborító, hogy a Mónika Show elnevezésű, a médiahatóságok által többször megbüntetett förmedvényt még mindig ismétlik a kábelcsatornáikon. Nemsokára pedig ismét egy újabb Való Világgal örvendeztethetik meg nézőiket. 

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint ebben a helyzetben nem elég egy négy nap után kiadott szűkszavú közlemény a csatornától, és nem elég bocsánatkérésre hivatkozni és pár szóban elnézést kérni. Úgy vélik, hogy 

a csatorna vezetésének végre át kellene gondolnia, hogy meddig lehet folyamatosan csökkenő nézettség mellett egyre nagyobb nyomorból és megalázásból profitot termelni a baloldali médiamágnásoknak és meddig akarnak hazugságokra, hisztériakeltésre és megalázásra építeni egy televíziót. 

Addig viszont az egész újságírószakmának hallatnia kell a hangját, hogy az ilyen és ehhez hasonló eset ne maradjon megfelelő következmény nélkül. Éppen ezért a MNMSZ felhív minden újságírót, hogy határolódjon el az RTL-től, és felszólítja a MÚOSZ-t, hogy indítson etikai vizsgálatot, a csatornát pedig, hogy azonnal állítsa le az emberek megalázására épülő műsorát.

Miként lapunk is beszámolt róla, az RTL a Celeb vagyok, ments ki innen! kedd esti élő adásában Sebestyén Balázsék kigúnyoltak és megaláztak egy kolumbiai kisfiút. A történtekre reagálva az RTL Magyarország néhány nappal később egy közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy az elhangzottakkal semmilyen módon nem tudnak azonosulni és bocsánatot kértek a kisfiútól és minden nézőtől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálatot folytat.

Borítókép: Képernyőfotó (Forrás: Mandiner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.