Görög Zita Balázséknak: Vadon Jani erőtlen bocsánatkérése nem elég!

A modell-műsorvezetőt is felháborították az RTL műsorában történtek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 21. 17:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görög Zita is reagált Sebestyén Balázs és Vadon Jani nagy port kavart ügyére – írja a Mandiner.hu.

A modell nem érti, hogy engedhették, hogy az „ominózus jelenet” lemehessen élő adásban, valamint Balázs szerepét is kifogásolta az eset kapcsán.

Mint ismert, Sebestyén Balázs és Vadon Jani az RTL Celeb vagyok, ment ki innen! című műsorát forgatja Kolumbiában. A keddi adásban egy Pedró nevű kisfiúnak is szerep jutott, akivel a műsorvezetők leveleket akartak beküldeni a játékosok táborába. 

Ekkor csúszott félre a hecc:  Vadon Jani magyarul olyan kérdéseket intézett a kisfiúhoz, mint például azt, hogy „anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, illetve, hogy „tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

Vadon Jani a szerdai műsorban ugyan bocsánatot kért a viselkedéséért, de ettől függetlenül még mindig sokan fejezik ki ellenérzésüket a magyar közélet szereplői közül a történtek miatt. 

Nem akartam egy olyan műsort népszerűsíteni, ahol élőben abúzálnak egy 10 éves kisfiút

Görög Zita közösségi oldalán osztotta meg véleményét az ügyben

Az egykori modell úgy fogalmazott:

„Próbáltam magam tegnap (szerdán) visszafogni, sikerült is. Nem akartam egy olyan műsort népszerűsíteni, ahol a szerkesztők és műsorvezetők élőben abúzálnak egy 10 éves kisfiút. De a szalagcímekben szereplő mondatok, amelyek azt harsogják a NÉZŐK SZERINT elfogadhatatlanul beszéltek a kisfiúval, felhúzott. 

Tényleg alig érzi ezt valaki? Csak a néző? Nem meri leírni mindenki, hogy ez gáz? Hogy egy gyermeket nem alázunk meg? Hány főszerkesztőnek van helyén van a szíve, mer beolvasni az rtl-nek és van tisztában a gyermekjogokkal? Hol tartunk? Hová tartunk, ha egy ilyen párbeszéd élőben lemehet? Kíváncsi lennék a kisfiú szerződésére, a tiszteletdíjra amit kapott!?”

Görög Zita Sebestyén Balázs reakcióját is kritizálta:

„Tehát a férfi, aki a Forbes magazin szerint az egyik legbefolyásosabb magyar, a férfi, aki zen buddhistának vallja magát, aki szerint túl rövid ahhoz az élet, hogy bűntudatot cipeljük magunkkal, az a férfi nem fél nemi erőszakon viccelődni, a királynő halálán vagy egy 10 éves gyermeken. Kijelentése szerint pedig tisztában volt mi zajlott előtte. De nem tett semmit. Ahogy az rtl is mélyen hallgat.”

„Vadon Jani erőtlen bocsánat kérése nem elég!”

– tette hozzá a modell-műsorvezető.

„Csak halkan megkérdem? Ezt hívják profizmusnak? A mindenen átgázoló, mindent a nézettségért hozzáállást? Érzelmeket másképp nem lehet kiváltani? A kedvesség, a cukiskodás tényleg ennyire leértékelődött? Biztos volt idő amikor tette, amit elvártak tőle. De közben elfelejtett felnőni. Felnőni a felelősséghez. Sajnos ezzel nincs egyedül” – fejtette véleményét a történtekről Görög Zita.

Mérő Vera újságíró szerint sem lehet szó nélkül elmenni a gyerekjogok súlyos megsértése mellett. Úgy gondolja, hogy „kegyetlenül belegyalogoltak egy kisgyerek emberi méltóságába és a személyét tárgyként kezelték.”

Az újságíró leszögezte, hogy a gyerekek méltósága tabu kellene legyen, főként, hogy a műsorban szereplő kisfiú nem érthette a személyét és a családját érintő, embertelen megjegyzéseket.

Ha az RTL kommunikációja állítása alapján elkötelezett a gyermeki jogok mellett és komolyan gondolja, akkor „itt nem biztos, hogy elég lesz egy bocsánatkérés.” – tette hozzá Mérő Vera, aki egy érzékenyítő tréninget is javasolna a műsor szerkesztőinek.

Balázsék már 12,5 millió forint büntetésnél járnak: ekkora az az összeg, amit a rádióműsorukban és a televíziós szerepléseik közben elhangzott megjegyzésekért kaptak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Utóbbi szerv a keddi eset miatt jelenleg is vizsgálódik állampolgári bejelentés nyomán.

„A Hatóság állampolgári bejelentés alapján, hatósági ellenőrzés keretében már vizsgálja a műsorszámot. A hatósági ellenőrzés jelenleg folyamatban van, amennyiben ennek eredményeként jogsértés merül fel, a Médiatanács eljárást indít és dönt az alkalmazandó jogkövetkezményről“ – írja a Blikk cikke alapján az Origo.hu.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/TV2 Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.