Ellepte a szemét Budapestet + videó

Hiába kezdte Karácsony Gergely a napját a Közműveknél, Budapest utcáit ellepték a kukák, amelyekben halomban áll a hulladék, elszállítani azonban, egyelőre úgy néz ki, senki nem fogja. A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke szerint a munkavállalók nem is sztrájkolnak.

Heiter Dávid Tamás
2022. 10. 06. 18:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Facebook-bejegyzése alapján a csütörtök hajnalt Karácsony Gergely a Budapesti Közművek Zrt.-nél kezdte. Ez az a telephely, ahonnan reggelente elindulnak a szemétszállítók összegyűjteni a szemetet Budapesten. 

Azonban a kukások kedd óta sztrájkolnak. Munkatársaink bejárták a főváros valamennyi kerületét, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: az utcán hagyott kukákból senki nem szállítja el a szemetet.

A hulladékszállítók a járműveik műszaki hiányosságaira hivatkozva nem vették fel a munkát, és béremelést követelnek.  

A Magyar Nemzet információi szerint Karácsony Gergely a katasztrófavédelemhez fordult, hogy megoldódjon a szemétszállítás. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy szemétkáosz fenyegeti Budapestet.

A katasztrófavédelemtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a témában nem nyilatkozhatnak, így kérdéseinket írásban juttattuk el hozzájuk, azonban erre egyelőre még nem kaptunk választ. Így azt sem tudjuk, mit is kért pontosan a főpolgármester, illetve hogy ennek a katasztrófavédelem milyen formában tud eleget tenni.

A HVDSZ 2000 elnöke szerint az, hogy a főpolgármester a katasztrófavédelemhez fordult, akár fenyegetésnek is betudható. 

Király András szerint egyébként a munkavállalók nem is sztrájkolnak, hiszen a kukásautók rossz állapota miatt nem veszik fel a munkát.

Szerda hajnalban Mártha Imre, a milliárdos közműcégvezér is megjelent az FKF telephelyén és beült egy kukásautóba. 

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezetője az utóbbi időben luxuséletvitelével került a figyelem középpontjába. 

Több cikk is megjelent róla, miszerint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, floridai ingatlanja van, és egy százmilliós luxusautóval, Bentley-vel jár.

 

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.