időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Ellepte a szemét Budapestet + videó

Heiter Dávid Tamás
2022.10.06. 18:17 2022.10.06. 18:45
Ellepte a szemét Budapestet + videó

Hiába kezdte Karácsony Gergely a napját a Közműveknél, Budapest utcáit ellepték a kukák, amelyekben halomban áll a hulladék, elszállítani azonban, egyelőre úgy néz ki, senki nem fogja. A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke szerint a munkavállalók nem is sztrájkolnak.

Facebook-bejegyzése alapján a csütörtök hajnalt Karácsony Gergely a Budapesti Közművek Zrt.-nél kezdte. Ez az a telephely, ahonnan reggelente elindulnak a szemétszállítók összegyűjteni a szemetet Budapesten. 

Azonban a kukások kedd óta sztrájkolnak. Munkatársaink bejárták a főváros valamennyi kerületét, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: az utcán hagyott kukákból senki nem szállítja el a szemetet.

A hulladékszállítók a járműveik műszaki hiányosságaira hivatkozva nem vették fel a munkát, és béremelést követelnek.  

A Magyar Nemzet információi szerint Karácsony Gergely a katasztrófavédelemhez fordult, hogy megoldódjon a szemétszállítás. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy szemétkáosz fenyegeti Budapestet.

A katasztrófavédelemtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a témában nem nyilatkozhatnak, így kérdéseinket írásban juttattuk el hozzájuk, azonban erre egyelőre még nem kaptunk választ. Így azt sem tudjuk, mit is kért pontosan a főpolgármester, illetve hogy ennek a katasztrófavédelem milyen formában tud eleget tenni.

A HVDSZ 2000 elnöke szerint az, hogy a főpolgármester a katasztrófavédelemhez fordult, akár fenyegetésnek is betudható. 

Király András szerint egyébként a munkavállalók nem is sztrájkolnak, hiszen a kukásautók rossz állapota miatt nem veszik fel a munkát.

Szerda hajnalban Mártha Imre, a milliárdos közműcégvezér is megjelent az FKF telephelyén és beült egy kukásautóba. 

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezetője az utóbbi időben luxuséletvitelével került a figyelem középpontjába. 

Több cikk is megjelent róla, miszerint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, floridai ingatlanja van, és egy százmilliós luxusautóval, Bentley-vel jár.

 

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: Videa)

Szemétkáosz Budapesten

Miért „szemétkedik” Karácsony?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.