Bezárhat a városligeti műjégpálya a csillagászati árak miatt

Családellenesnek tekinthető intézkedést hozott a fővárosi önkormányzat. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes bejelentette, hogy jövőre csak abban az esetben nyithat ki a városligeti műjégpálya, ha idén képes lesz kitermelni üzemeltetetési költségét. Közben a korcsolyapálya egyes árai duplájára emelkedtek, egy alacsonyabb jövedelmű család már nem engedheti meg magának, hogy a fővárosi fenntartású jégen űzze egyik kedvenc téli sportját.

2022. 11. 02. 16:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárhat a városligeti műjégpálya az idei év végén. Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes szerint ez abban az esetben fog megtörténni, ha a jégkorcsolyapálya fenntartási költségei magasabb lesznek, mint a bevételei. Ez azt jelenti, hogy 

csak akkor nyithat ki az intézmény 2023-ban is, ha sokan látogatják a zuglói jégpályát, mert így válna nyereségessé az üzemeltetése. 

A családok a szabadidős tevékenységek elhagyásával húzzák meg a nadrágszíjat

A főpolgármester-helyettes minden bizonnyal az inflációra utalt, amit úgy tűnik, hogy a városligeti műjégpálya beépített nemrég közzétett és alaposan megemelt áraiba. 

Nem lesz olcsó fenntartani a létesítményt, aminek az oka az energiaválság, és ehhez még az is hozzájárul, hogy a fogyasztói árak emelkedésének következtében a családok anyagi forrásaik másfajta elosztására kényszerülnek.

 Márpedig ha valahol meg kell húzni a nadrágszíjat, az elsősorban a szabadidős kiadásokat fogja érinteni, melyek közé sorolható az egyre költségesebb téli korcsolyázás is.

Karácsony Gergely lehet, hogy jegelni fogja a városligeti korcsolyapálya működését

Nem éppen családbarát a belépőjegy

Kérdéses Kiss Ambrus elképzelésének a sikere, mert bár csak november közepére hirdették meg a nyitást, az már biztos, hogy csaknem a duplájára növelte a belépőjegyek árát a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat által fenntartott intézmény. 

A magas ára miatt nem számíthatnak tömegre a jégpálya megnyitásakor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Az árakat böngészve kijelenthető, hogy nem voltak tekintettel a családosokra, különösen a sok gyermeket nevelőkre, ugyanis nekik mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk 2022-ben.

Ha például két szülő és három gyermek megy korcsolyázni, akkor több mint tízezer forintot kell fizetniük a belépésért, de egy kétgyermekes családnak is 9500 forintba fog kerülni a közös korcsolyázás a budapesti Városligetben található jégpályán. 

A diákok és a nyugdíjasok hétköznapi belépője 2000 forintra, azaz éppen a duplájára emelkedett a tavalyi árakhoz képest, de a normál felnőtt jegy is 2500 forint lesz ebben az időszakban, hétvégén pedig 3500 forint.

Borítókép: Esti megvilágításban korcsolyázók hétköznap a városligeti műjégpályán (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.