időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Egy percben a dollárbaloldalról + videó

Munkatársunktól
2022.11.11. 15:31 2022.11.11. 16:14
Egy percben a dollárbaloldalról + videó

Példátlan választási botrány, a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlete – akár így is minősíthető az az akció, amelyben az Egyesült Államokból majdnem kétmilliárd forinttal támogatták ismeretlenek a magyar baloldalt az idei választási kampány idején.

A Magyar Nemzet most egyperces videóban foglalta össze, mit lehet tudni eddig az ügyről. A hivatalos és más adatokból kiderül, hogy egyes amerikai demokrata körök miként garantáltak a hazai baloldalnak a pénz mellett technológiai támogatást és kampányolási ismereteket, stratégiát is az április választások előtt. 

A jelek szerint megdöbbentő tengerentúli erő mozdult meg az Orbán-kormány megbuktatásáért. 

Az amerikai törekvést kiszolgáló hazai szereplők között Bajnai Gordon volt kormányfő és Márki-Zay Péter azóta elbukott baloldali miniszterelnök-jelölt is felbukkan. 

Az amerikai pénz útját pedig az a Korányi Dávid egyengette, aki jelenleg Karácsony Gergely városházi tanácsadója, korábban Bajnai Gordont látta el tanácsokkal, s egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Soros Györgyhöz köthető globális hálózattal.

A Magyar Nemzet videóösszeállításában szereplő információk, összefüggések egy Magyarország szuverenitását súlyosan sértő külföldi próbálkozásról árulkodnak. A részletek világossá teszik, miért is vizsgálódik az ügyben a magyar titkosszolgálat, a rendőrség és az adóhivatal.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.