A baloldal gyűlöletkeltésre használta az amerikai forrásokat

A magyar baloldal külföldre jár segítségért, mert a magyar emberek bizalmát nem tudja elnyerni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 09. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nacsa Lőrinc napirend előtt a háborúval kapcsolatban úgy vélekedett: különösen az energiaszankciók vallanak kudarcot, nő az infláció, az alapanyag- és az élelmiszerárak is emelkednek. 

– A magyar gazdaság komoly nehézséggel néz szembe, holott erősebben állt fel a világjárványból – mondta a KDNP képviselője, aki dollárbaloldalnak és gyűlöletbaloldalnak nevezte az ellenzék egy részét. 

– A baloldal gyűlöletkeltésre használt amerikai pénzeket a kampányban. Önök jobban gyűlölnek bennünket, mint amennyire szeretik a hazájukat– fogalmazott. 

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja, hogy megőrizze a teljes foglalkoztatást, eközben támogatja az energiaintenzív kisvállalkozásokat, valamint gyármentő programot is indított. Utóbbira a legtöbb jelentkezés az élelmiszer-, valamint a fémiparból érkezett. Beszámolt arról is, hogy akik megkezdték a regisztrációt a programra, azokat be is fogadják abba.

Menczer Tamás válaszában úgy fogalmazott: a magyar baloldal hagyományosan külföldre jár segítségért, mert a magyar emberek bizalmát nem tudja elnyerni. 

A külügyi tárca államtitkára a korábbi, DK-s felszólalóra reagálva azt mondta: „a gyurcsányi időszaknak és a baloldali kormányzatnak nem volt teljesítménye, nincs mit összehasonlítani”. 

– Ami volt, az államcsődöt, nyugdíjelvételt, fizetéselvételt és óriási munkanélküliséget hozott – jelentette ki. 

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy a kabinet 11,5 százalékos munkanélküliséggel vette át az országot, az erőforrásokat pedig a munkahelyek megőrzésére fordította. Ennek a munkának az eredménye, hogy a koronavírus után is 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon. Menczer Tamás szólt a kamatstop kiterjesztéséről, a Széchenyi-kártya program alacsony kamatú hiteltermékeiről, és más gazdaságélénkítő programról is. Közölte: segítik a magas energiaintenzív feldolgozóipari kkv-kat és gyármentő programot is indítottak.

 

Borítókép: Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló törvénymódosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.