Folytatódik az illegális migrációval szembeni mindennapos küzdelem határainkon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. november 23-án összesen 385 határsértőt tartóztattak fel és 332 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 24. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök négy esetben összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Kiskunhalas, és Bátmonostor területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 276 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged és Ásotthalom területén.

Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Szob területén két határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Várbalog, Ikrény, Gönyű és Mosonszolnok területén 29 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata, Tatabánya és Komárom területén ötven határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében a rendőrök Mátraverebély és Nagyoroszi területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt nap során 11 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 332 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Embercsempészet

Magyarország területén az elmúlt nap során öt esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Tata lakott területén kívül, az M1-es autópályán, november 23-án 0 óra 30 perckor, a járőrök ellenőriztek egy 22 éves román állampolgárt, aki egy román Renault Master típusú teherautót vezetett. A gépkocsiban 23 szomáliai és 17 szír állampolgár utazott.

Ikrény lakott területén kívül november 23-án 8 óra 42 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar Ford Transit típusú kistehergépkocsit, amelynek vezetője és utasa kiugrott a járműből és elfutottak, de a közelben elfogták őket. A gépkocsiban 24 fő török férfi tartózkodott.

Komáromban a Monostori hídnál november 23-án 16 óra 30 perckor a járőrök, szlovák–magyar közös járőrszolgálat során ellenőriztek egy magyar Citroen Xara típusú személygépkocsit, amelyet egy 55 éves magyar férfi vezetett. A gépkocsiban négy szír férfi tartózkodott.

Szintén Komárom közigazgatási területén, lakott területen kívül, november 23-án 17 óra 15 perckor a járőrök, szlovák–magyar közös járőrszolgálat során ellenőrzés alá vontak egy ukrán Opel Astra típusú személygépkocsit, amelyet egy 55 éves ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban öt szír férfi tartózkodott.

Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen november 23-án 20 órakor jelentkezett belépésre szerb Fiat Boxer típusú tehergépjárművel egy 41 éves szerb állampolgárságú férfi. A tehergépjármű plombája sérült volt. A román–magyar közös ellenőrzés során felfedték, hogy a jármű rakterében öt pakisztáni férfi, egy nepáli férfi és 12 fő indiai állampolgár bújt meg.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.