A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Halász János feljelentést tett a NAV-nál a baloldal kampányfinanszírozása ügyében

A Fidesz frakcióvezető-helyettese feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 10. 14:25
HALÁSZ János
Budapest, 2022. június 27. Halász János, a Fidesz képviselõje interpellál az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János az MTI-nek szombaton elküldött videónyilatkozatában kijelentette, hogy nem fogynak a kérdések a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának ügyében, pedig több hatóság és a titkosszolgálatok elemző-, értékelőmunkája is folyamatban van.

Hozzátette: a helyzetet nem könnyíti meg, hogy Márki-Zay Péter és a többi baloldali szereplő rendszeresen ellentmondásokba keveredik.

A kampány elején elhallgatták a guruló dollárokat, aztán több száz millióról beszéltek, végül összességében már hárommilliárd forintra derült fény – sorolta a példákat az ellentmondásokra a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy Márki-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének mikroadományokról szóló verzióját pedig éppen a szponzor, az Action for Democracy cáfolta meg: bevallotta, hogy intézményi adományozók is küldtek pénzt Magyarországra a választási kampány idején.

Halász János szerint a Karácsony Gergely főpolgármester főtanácsadójához köthető szervezet 1,848 milliárd forinttal támogatta a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországért Mozgalmat (MMM) és több magyarországi címzettnek is jelentős összegeket utalt.

Kifejtette, hogy a lejárató cikkekért felelős Oraculum 2020 Kft. egymilliárd forintot, míg a Bajnai Gordon-féle DatAdat 148 millió forintot kapott a külföldi civil szervezettől.

Halász János figyelemre méltónak nevezte azt is, hogy Márki-Zay mozgalma 1,4 milliárd forint összértékben utalásokat indított a DatAdat osztrák anyavállalatának, de a magyar társasághoz is juttatott 11,7 millió forintot.

A politikus szerint érdemes megvizsgálni, hogy a kifizetések mögött milyen valós, számlával igazolható teljesítés van, hiszen ezek hiányában bűncselekmény, konkrétan költségvetési csalás megalapozott gyanúja merülhet fel.

Halász János közölte: azt várja a NAV-tól, hogy tisztázza az ügyet, és szükség esetén tegye meg a büntetőjogi lépéseket az elmúlt három évtized legsúlyosabb botrányában.

Borítókép: Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.