A dollárbaloldal és Gyurcsányék pénzügyi központja egy és ugyanaz

Egy borsodi faluban rejtették el, uniós beruházásnak hazudták.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2022. 12. 10. 11:01
Dobrev Klára; Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. február 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke felesége, Dobrev Klára társaságában a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem, nem látunk benne semmi furcsát, ez természetes” – mondta Molnár Csaba arra a kérdésre, hogy egy háromszáz lelket számláló falucskában, egy európai uniós közösségi háznak(!) álcázott épületben működik a dollárbaloldal pénzügyi központja. És persze a Gyurcsány-párt is itt intézi a pénzügyeit! 

Vagyis ebben a faluszéli épületben érnek össze a szálak, ez a Bajnai Gordon-féle Datadat és az Ezalényeg.hu-t kiadó Oraculum 2020 kft. könyvelőirodája, és itt fizetik ki a DK uniós képviselőit és az általuk alkalmazottakat is.

Nyilvánvalóan azt remélték, hogy a borsodi falu szélén kevésbé lesznek szem előtt.

Egy háromszáz fős borsodi falu szélén rejtőztek el (Forrás: Origó.hu)

Októberben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ebben a kis borsodi falucskában, Szegiben találta meg a Datadat könyvelését. Később a Magyar Nemzet derítette ki, hogy itt könyvelik az Ezalényeg.hu-t , a baloldali „heccportált” üzemeltető Oraculum 2020 kft.-t is, de a 2019-es európai parlamenti választások óta a DK-sok brüsszeli apanázsa is ide érkezik.

Ha átböngésszük a brüsszeli nyilvános iratokat, többször is felbukkan a Legal and Finance kft. neve. Amit ide jelentettek be, ez a székhelye! Ebbe a kis házba jönnek Gyurcsányék brüsszeli pénzei, nemcsak a dollárbaloldal könyvelését rejtették el ide.

Ebbe a faluba, Szegibe vannak bejelentve (Forrás: Origó.hu)


Mind a 4 DK-s EP-képviselő itt intézi a pénzügyeit

Mind a négy Gyurcsány-párti európai parlamenti képviselő, Dobrev Klára, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor és Molnár Csaba európai parlamenti adatlapján felbukkan a Legal and Finance kft. mint hivatalos „kifizetőhely”.  Az az épület, ahol a Datadat, tehát a dollárbaloldal titkos könyvelése is zajlott. A szálak tehát nyilvánvalóan itt érnek össze.

Dobrev Klára adatlapján is szerepel a cég (Forrás: Origó.hu)

Jól látható Molnár Csaba hivatalos brüsszeli adatlapján is, az utolsó sorban a pénzügyeit intéző Legal and Finance kft. neve a borsodi kis faluból.

Molnár Csaba is a borsodi Szegiben intézi a pénzügyeit (Forrás: Origó.hu)


Évekig csak egy romos ház állt itt

Elképesztő azonban a faluszéli kis ház története is, amit nyilvánvalóan nem véletlenül ide, az isten háta mögötti borsodi falucskába, Szegibe rejtettek el.
A dollárbaloldal és Gyurcsányék közös pénzügyi központja helyén néhány éve még egy romos épület állt.

Nemrég még csak egy romos ház volt… (Forrás: Origó.hu)

Aztán hirtelen valami történt. 

Még Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt, egy uniós pályázat révén megérkezett a kis faluba több mint 53 millió forint, hogy megépüljön egy Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér, vagyis valamiféle művelődési ház, az Új Magyarország vidékfejlesztési program részeként. 

Persze hazugság volt minden, szó sem volt vidékfejlesztésről, a kis falu lakói be se tehették a lábukat az épületbe.

Brüsszeli pénzből pofozták ki az épületet (Forrás: Origó.hu)

Az épület oldalára kihelyezett tábla szerint a szintén erre a címre bejegyzett Partnerség Kiemelten Közhasznú Alapítvány kapott 53 millió forintot az Új Magyarország vidékfejlesztési programban. Így álcázták Gyurcsányék a titkos pénzügyi központot, és persze brüsszeli pénzből építkeztek.

53 millió érkezett Brüsszelből (Forrás: Origó.hu)


Rengeteg dosszié, cégnevekkel…

A Metropol munkatársai elmentek a kis borsodi épületbe, és becsöngettek. A NAV-házkutatás után elhagyatottnak tűnő épületben egy portás nyitott ajtót, akitől megkérdezték, hogy használhatják-e a mosdót. A portás készségesen megengedte, így hát bejutottak. Odabent elképesztő látvány fogadta őket.  A polcokon még ma is ott sorakoznak a dollárbaloldal a NAV-házkutatás, iratlefoglalás óta már üres dossziéi.

(Forrás: Origó.hu)


Például a Datalyze Research Kft-é, amelyik Bajnai DatAdat cégcsoportjának egyik tagja.

(Forrás: Origó.hu)

De ott voltak a polcokon az az Oraculum 2020 kft. dossziéi is, ezek szerint valóban itt könyvelték az Ezalényeg.hu baloldali propaganda lapot kiadó céget is. Külön dossziék sora bizonyítja  a sok száz milliós Facebook-költéseket!

Sok százmilliót költöttek el a Facebookon (Forrás: Origó.hu)

Itt a borsodi falu szélén, gondosan elrejtve, egy Bajnai által elintézett brüsszeli pénzből felépített, közösségi háznak álcázott irodában. Ahol aztán nemcsak a Gyurcsány- párt, de a dollárbaloldal pénzügyei is „otthonra leltek”. 

Itt „papírozták” le azt a több milliárd forintot, ami a Datadatnál és az Ezalényeg.hu nevű baloldali heccportálnál landolt, amerikai forrásokból.

Gyurcsány és Dobrev Klára készségesen segítettek a guruló dollárok „könyvelésében” és megfelelő helyre juttatásában.

Az eredeti cikk A dollárbaloldal és Gyurcsányék pénzügyi központja egy és ugyanaz: egy borsodi faluban rejtették el, uniós beruházásnak hazudták címmel olvasható a Metropol oldalán.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke felesége, Dobrev Klára társaságában (Fotó: MTI/Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.