időjárás -2°C Aranka 2023. február 8.
logo
Karácsony Gergely még múlt héten árulta el, hogy tudta, mit csinál az Action for Democracy

Dollárbaloldal: Az LMP csalódott Karácsonyban, a legtöbb ellenzéki politikus továbbra is hárít + videó

MAGYAR NEMZET
2022.12.06. 16:17 2022.12.06. 21:01
Dollárbaloldal: Az LMP csalódott Karácsonyban, a legtöbb ellenzéki politikus továbbra is hárít + videó

Hosszú hallgatás után Karácsony Gergely elárulta, hogy ő tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy. Mint az a nyilvánossá tett titkosszolgálati jelentésekből is kiderült, hárommilliárd forint érkezett a szervezeten keresztül a magyar ellenzék kampányába. Az LMP csalódott Karácsonyban, a szocialisták állítják, ők nem kaptak a pénzből.

A szocialista Hiller István csupán annyit fűzött hozzá az ügyhöz, mint amit hetek óta hajtogatnak a baloldali politikusok, tehát hogy hozzájuk nem érkezett Amerikából pénz. Szintén ezt hangoztatta a jobbikos Lukács László is, aki azt mondta, hogy ha ezekről Márki-Zay Péteren kívül Karácsony Gergely is tudott, akkor neki is tisztáznia kell, mi történt.

Sem Karácsony párttársa, Szabó Tímea, sem a momentumos Tóth Endre nem akart reagálni érdemben arra, hogy a főpolgármester tudott a külföldi pénzekről.

Karácsony Gergellyel kapcsolatban nagyon sok csalódást érzek

– ezt már Kanász-Nagy Máté mondta a Mediaworksnek.

Az LMP frakcióvezető-helyettesének az első csalódást az okozta, hogy Karácsony visszalépett Márki-Zay javára. A párt társelnöke, Ungár Péter pedig azon az állásponton van, hogy közös kampányban közös elszámolás van.

Szerinte hárommilliárd forint szemmel látható összeg, ha pedig a párttörvénnyel összeegyeztethetetlen módon érkezett, akkor az súlyos probléma.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

 

Guruló dollárok

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.