időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Ígéreteket tehetett a baloldal a külföldi pénzekért

Magyar Nemzet
2022.12.01. 13:31 2022.12.01. 13:39
Ígéreteket tehetett a baloldal a külföldi pénzekért

Mint ismert, a dollárbaloldal több mint hárommilliárd forint támogatást kapott az Action for Democracy nevű szervezettől, amely nem sokkal az áprilisi országgyűlési választások előtt jött létre azzal a céllal, hogy befolyásolja a magyar választás eredményét. Az Egyesült Államok és a Nyugat nem titkolt célja, hogy  megbuktassák az Orbán-kormányt, és egy olyan kormány vezesse Magyarországot, amely követi Brüsszel és Washington utasításait – hívja fel a figyelmet az Origó cikkében.

Mint írják, mostanra már mindenki számára világossá vált, hogy az elhibázott szankciók nem működnek, mivel azok csupán Oroszországot teszik gazdagabbá, miközben Európa elszegényedik. Súlyos gondot okoz az energiaválság, a szankciós infláció, Oroszország viszont eközben új kereskedelmi partnereket talált, rekordbevételeket könyvel el.

Az Alapjogokért Központ elemzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a dollárbaloldal egyértelműen azért kapja a pénzt a nemzetközi szövetségeseiktől, hogy ráerőltessék Magyarországra a szankciók politikáját. Gulyás Gergely szintén azt firtatta, hogy vajon a dollárbaloldaltól mit kértek a támogatásért cserébe.

A dollárbaloldal különösen erősen lépett fel az orosz földgáz- és kőolajszállítmányok leállítását szorgalmazó szankciók mellett, miközben pontosan tudták, hogy ezen szankciók elfogadása rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarország számára, hiszen az ország nem rendelkezik tengerrel, ezért hátrányból indul az olyan országokkal szemben, mint Németország, Franciaország vagy éppen Lengyelország.

Jávor Benedek, a baloldal európai parlamenti képviselője is azért harcolt Brüsszelben, hogy Magyarországot minél nehezebb helyzetbe hozza, ezzel kiszolgálva a külföldi érdekeket. Jávor ugyanis még több szankciót követelt több nyilatkozatában is, amelyeket az Origó idéz.

 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke még túl is licitálta baloldali elvtársait, amikor nem csak az olaj és a gáz ellen akart újabb szankciókat kivetni, hanem a nukleáris energiára is. Kijelentette, hogy ideje a paksi szerződést is felmondani, a Roszatomot pedig kitiltani az EU egész területéről.

 

A Jobbik továbbra is próbálja magát nem baloldali pártnak álcázni, azonban az ilyen nyilatkozatokból pontosan kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja őket, pontosan abból a kottából játszanak, amelyet a dollárbaloldalnak kiosztottak.
Karácsony Gergely pedig kijelentette, hogy örül annak, hogy létrejött a szankciós csomag, és Magyarország végül is nem tudta ezt megakadályozni.

 

Az Origó úgy fogalmaz, Gyurcsány pártjának, a DK-nak az ifjúsági tagozata, Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselők vezetésével minden platformon próbálja rossz helyzetbe sodorni az országot, miközben azt hazudják, hogy a szankciók működnek.

 

Donáth szerint a háborúra adott uniós reakció, a kivetett szankciók minden mértékadó elemzés szerint működnek, és összeroppanthatják az orosz gazdaságot. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Oroszország egyre nagyobb összegeket keres az energiahordozók felszökő ára miatt, Európában pedig egyes nyugati országokban már választania kell az embereknek aközött, hogy egyenek vagy fűtsék a lakásukat.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.