Tordai Bence provokációkra építette a politikai karrierjét

Álszent módon felháborodott, majd egy újságírót támadott meg Tordai Bence, miután lebukott azzal, hogy tanácsokkal látott el valakit, akit a Tanítanék Mozgalom tagjának tartott. A Párbeszéd társelnöke teszi ezt úgy, hogy politikai teljesítménye semmi másból nem áll, mint állandó provokáció­ból, botrány- és zavarkeltésből.

Munkatársunktól
2022. 12. 16. 5:50
20220502 budapest parlament a idesz frakcio uj kormany bevonul a parlament diszlepcsojen havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trollkodást, tőrbe csalást emleget és vizsgálatot követel Tordai Bence, miután a Hír TV bemutatott egy hangfelvételt, amin egy olyan személlyel beszélt és látott el tanácsokkal, akit a Tanítanék Mozgalom tagjának tartott – azaz lebuktatta a baloldalt, hogy az áll a tiltakozó akciók mögött. A Párbeszéd társelnöke az állítása szerint „egy kis nyomozás” után rájött, hogy a Magyar Honvédség egyik tisztjének a telefonjáról jött a hívás, akinek a lánya a Hír TV-nél dolgozik.

Tordai Bence felháborodása arcpirító álszentségként is jellemezhető, hiszen politikai teljesítménye a kezdetektől fogva semmi másból nem áll, mint permanens provokációból, botrány- és zavarkeltésből – a Párbeszéd társelnöke lényegében hivatásos provokátornak is nevezhető.

Emlékezetes: 2018-ban, az első parlamenti felszólalásában Tordai nemes egyszerűséggel letegezte Orbán Viktort, majd a házelnök figyelmeztetése ellenére ismét letegezte, illetve „lelketlen droidoknak” nevezte a kormánypárti képviselőket. Nem sokat kellett várni az újabb botrányra, amikor 2018 decemberében, a munka törvénykönyve módosításakor más baloldali képviselőkkel együtt Tordai elfoglalta az elnöki pulpitushoz vezető lépcsőt, hogy így akadályozzák meg az ülés megnyitását. Később Szabó Tímeával együtt Tordai lejött a lépcsőről, és odalépett a bársonyszékében ülő Orbán Viktorhoz, akit provokálni kezdtek – mindezt a Párbeszéd társelnöke élőben közvetítette a közösségi oldalán.

Az Országgyűlés elnöke 2019-ben két párttársával együtt Tordai Bencét is kitiltotta a Parlamentből, miután a politikus március 15-én a megemlékezést tartó Áder Jánost és Kövér Lászlót kezdte provokálni. Tordai azt kérdezte az éppen zászlófelvonásra készülő köztársasági elnöktől, illetve házelnöktől, hogy mit gondolnak a szabadság, egyenlőség, testvériség fogalmakról. Az esetről természetesen videó is készült, ráadásul olyan helyen, ahol csak a házelnök engedélyével lehetett volna forgatni.

A párbeszédes politikus botrányos viselkedését később Kocsis Máté sem tudta szó nélkül hagyni. A Fidesz frakcióvezetője 2019 végén a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy Tordai „parlamenti főtevékenysége folyamatos provokáció. Az ülésteremben, a liftben, a folyosón, mindenhol. Sértő, gyalázkodó félmondatokkal, fenyegető megjegyzésekkel vegzálja nap mint nap a kormánypárti képviselőket.”

Érdemes megjegyezni azt is, hogy nem Tordai Bence az egyetlen baloldali politikus, aki a jobboldali újságírókat támadja, hogy kimagyarázza magát kínos helyzetéből.

A momentumos Fekete-Győr András még 2017-ben az Origo szerkesztőségébe betörve támadta le Kovács András újságírót, azzal vádolva a lapot, hogy propagandát folytat, és ez ügyben akar válaszokat hallani. Történt mindez éppen azután, hogy a portál megírta, több mint 16 millió forintot tett zsebre a hallgatói érdekvédelemből a Momentum Mozgalom több tagja. Soproni Tamás, a Momentum akkori alelnöke például, aki korábban trágárságával hívta föl magára a figyelmet, több mint másfél millió forintot vett fel hallgatói diákönkormányzati tevékenységéért.

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc pedig még 2009-ben, miniszterelnökként hirdetett bojkottot a Magyar Hírlap ellen, miután Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája felháborította az exkormányfőt. A baloldali kormány akkori közleményében azt írta, hogy betelt a pohár, és arra kér valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését. Máig emlékezetes az a tragikomikus jelenet is, amikor 2006-ban a baloldal pénzügyminisztere, Veres János egy önkormányzati egyeztető fórumról távozva szándékosan lefejelte a Hír TV kameráját.

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.