Városháza-gate: Karácsony még nem hallott a gyanúsításokról + videó

Ugyan Karácsony Gergely még nem hallott róla, de befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert hallgatott ki a rendőrség az úgynevezett Városháza-gate ügyben.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Anonymus nevű álarcos alak hozott nyilvánosságra tavaly ősszel olyan hanganyagokat, amelyekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza épületegyüttest és a hozzá tartozó telket titokban el akarták adni. 

Az ingatlan kapcsán nemcsak orosz, hanem olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házaltak.  

A rögzített beszélgetések alapján egy olyan kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban egy jól körülhatárolható kör jutalékos rendszert működtetett, és bizonyos személyekhez kenőpénzek is kerültek. Karácsony Gergely végig azt állította, hogy nincsen semmiféle ügy. Most mégis több embert gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. A főpolgármester kérdésünkre azt mondta, hogy állnak minden vizsgálat elé, de őt hivatalosan még nem tájékoztatták erről. Karácsony azt is hozzátette, hogy nyugodt szívvel fogadja az ilyen híreket.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Videa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.