Őket vadászhatja le a DK-nak Gyurcsány + videó

Gyurcsány Ferencék valósággal „vadásszák” azokat az ellenzéki és főként MSZP-s politikusokat, akiket átcsábítanának a DK-ba. Közéjük tartozik Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, illetve Jeszenszki András, a szocialisták nyíregyházi elnöke is. Azt nem tudni biztosan, hogy az érintettek miként döntöttek, az viszont biztosnak tűnik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb „nagy igazolást” jelentenek be.

Bákonyi Ádám–Gabay Dorka
2023. 01. 27. 5:45
ÖRSI Gergely
Budapest, 2022. szeptember 17. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere beszédet mond a Mindszenty-életműdíjas Mészáros István emléktáblájának felavatásán, a budapesti Városmajorból Máriaremetére tartó jubileumi Mindszenty-zarándoklat kezdetén a XII. kerületi Csaba utcában 2022. szeptember 17-én. Az ötévente megrendezett zarándoklat Mindszenty Józseftől vett jelmondata: "Isten fiatal. Övé a jövő". Az engesztelő menet fő célja a közös ima a békéért, a hazáért és a magyar családokért. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész országot bejárva, az érintetteket személyesen felkeresve, Gyurcsány Ferencék valósággal „vadásszák” azokat az ellenzéki politikusokat, akiket a DK-ba igazolnának át, és akiket a jövőre esedékes önkormányzati választáson a párt színeiben és támogatásával indítanának el a polgármesteri vagy képviselői posztokért. Értesüléseink szerint a tárgyalásokat Varju László és Jószai Attila vezeti, utóbbi Jószai Teodóra, a DK Pest vármegyei területi igazgatójának férje, aki korábban a párt színeiben Szigetszentmiklós alpolgármestere volt. A baloldal belső ügyeire rálátó forrásokból úgy tudjuk, a „vadászat” nemcsak az utóbbi hónapokban, hanem már tavaly elkezdődött, Gyurcsányék már ekkor ajánlatot tettek Őrsi Gergely II. kerületi MSZP-s polgármesternek, illetve Jeszenszki Andrásnak, a szocialisták nyíregyházi elnökének.

A II. kerületi polgármester után az MSZP nyíregyházi elnöke is a DK új tagja lesz?

Azt nem tudni biztosan, hogy az érintettek miként döntöttek, az viszont tény, hogy Jeszenszkinek már korábban is voltak polgármesteri ambíciói, amit viszont MSZP-s színekben nem tudott megvalósítani.

Lapunk megkereste a szocialisták nyíregyházi elnökét, aki elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott. Tény ugyanakkor az is, hogy Gyurcsány Ferenc január 17-én taggyűlést tartott a szabolcs-szatmár-beregi vármegyeszékhelyen – erről a DK helyi szervezete adott hírt saját Facebook-oldalán –, így elképzelhető, hogy aznap az MSZP helyi vezetőivel is találkozott.

Információink szerint Gyurcsányék idén tettek ajánlatot Hartmann Ferencnek, veszprémi MSZP-s önkormányzati képviselőnek, a város korábbi alpolgármesterének, illetve Grőber Attilának, pápai szocialista önkormányzati képviselőnek, a helyi MSZP elnökének.

Bár az ő döntésükről sem tudni biztosat, érdemes felidézni, hogy Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt: három komplett vidéki MSZP-szervezet átlépése van folyamatban a DK-ba, ám ő személyesen lassítja ezt a folyamatot, mert az MSZP nincs abban az állapotban, hogy fel tudná dolgozni ezt a veszteséget. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – hangoztatta ekkor a DK elnöke. Az viszont biztosnak látszik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb hozzájuk igazoló ellenzéki politikust jelentenek be, ezt Szaniszló Sándor árulta el a Mediaworks kérdésére.

Már lehet tudni, ki lesz a párt következő nagy igazolása, de azzal, hogy ki is ő pontosan, péntekig kell majd várni

– mondta a XVIII. kerületi polgármester, aki korábban szintén MSZP-s politikus volt, most már viszont Gyurcsány Ferenc pártjának színeiben politizál.

Kik igazoltak eddig Gyurcsányékhoz?

Ismert: csak az elmúlt hónapokban több baloldali párt is kénytelen volt komoly veszteséget elkönyvelni, miután politikusaik úgy döntöttek, a DK-nál folytatják karrierjük építését, amivel Gyurcsány Ferenc egyre csak hizlalja saját pártját. Közéjük tartozik Déri Tibor, a momentumos újpesti polgármester, Szücs Balázs, Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus, az ellenzék volt közös csepeli polgármesterjelöltje, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, illetve Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester.

KOCSIS-CAKE Olivio
A DK-ba igazolt a Párbeszéd egykori pártigazgatója, Kocsis-Cake Olivio is. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Legutóbb pedig Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője, pártigazgatója választotta Gyurcsányékat.

Korábban egyébként elsősorban MSZP-s politikusok léptek át Gyurcsány Ferenc pártjába, mert a jövőjüket ott látták biztosítottnak.

Közéjük tartozik Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László óbudai polgármester, Trippon Norbert újpesti alpolgármester és Farkas István, valamint Szabó Gábor önkormányzati képviselő. Szintén átlépett a DK-ba Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke, illetve Kazincbarcika korábbi szocialista alpolgármestere, Klimon István is.

Gyurcsány szerint Dobrev lesz a következő miniszterelnök

„A köztársaság következő kormánya készül feladatára” – kezdte tegnapi Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, azt hangoztatva: a köztársaság szövetség, az emberek okos, becsületes szövetsége, hogy vigyázzanak egymásra. A DK elnöke ezután úgy fogalmazott, hogy „a Magyar Köztársaság következő kormányát Dobrev Klára fogja vezetni”. Mindez erősíteni látszik azt a vélekedést, miszerint a jászberényi időközi választás eredménye miatt sürgetővé válhatott a Gyurcsány-pártnak, hogy az előválasztás intézménye ellen kampányoljon, hiszen a DK-s támogatás nélkül könnyedén újrázni tudó polgármester győzelme kapcsán felerősödtek a jelöltválogatót és a civil összefogást sürgető hangok, amelyek a pártok szerepvállalását is háttérbe szorítanák. Mostani bejegyzésével Gyurcsány arra is célzást tett, hogy nem támogatnának egy újabb előválasztást.

Borítókép: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.