időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Mellár Tamás szerint Kocsis-Cake Olivio megélhetési politikus + videó

MAGYAR NEMZET
2023.01.24. 16:34 2023.01.24. 16:47
Mellár Tamás szerint Kocsis-Cake Olivio megélhetési politikus + videó

Sorra érkeznek a hírek arról, hogy ellenzéki politikusok otthagyják saját, eredeti pártközösségüket, és átigazolnak a DK-ba. Legutóbb ráadásul a Párbeszéd pártigazgatója lépett át Gyurcsány Ferenc pártjába.

Hosszan lehetne sorolni azoknak a politikusoknak a névsorát, akik az elmúlt években átigazoltak a Demokratikus Koalícióba. Ennek az elszipkázásnak már több hulláma is volt, korábban így kötött ki például Szaniszló Sándor és Kiss László is Gyurcsányéknál, de a választásokat követően felerősödtek ezek a folyamatok. Szinte minden héten új politikusról hallani, hogy a DK-ban képzeli el a jövőjét. 

Nagy visszhangot váltott ki, amikor a Momentumból Déri Tibor, Újpest polgármestere és Buzinkay György is átigazolt. Kocsis-Cake Olivio döntése pedig azért volt meglepő, mivel ő a Párbeszéd pártigazgatójaként tevékenykedett. Érdemes azonban azt is felidézni, hogy Kocsis az ellenzéki előválasztáson a DK-s Oláh Lajos javára vissza is lépett, így nem került be az Országgyűlésbe.

A Párbeszéd-frakcióban ülő Mellár Tamás a Mediaworks kérdésére azt mondta, rosszul viselte, amikor megtudta, hogy maga a pártigazgató igazolt át a DK-ba, de különösebben nem lepődött meg. A politikus a következőképpen fogalmazott:

 „Sok megélhetési politikus van, akik nem az elveik szerint működnek, hanem a pénz felé mozognak.”

Mellár Tamás szerint ez lehet a magyarázat arra, hogy miért igazol a DK-hoz sok politikus. A Mediaworks kérdéseit Szabó Tímea nem kívánta érdemben kommentálni. Ungár Péter, az LMP társelnöke azt mondta, hogy a folyamatról különösebben nincsen véleménye, de örül neki, hogy az ellenzéki összefogás pártjai közül egyedül csak az LMP-ből nem lépett eddig át senki Gyurcsány pártjába.

Lukács László szerint nem előre vezető az a folyamat, amit a DK elindított. A Jobbik alelnöke ugyanakkor tudomásul veszi, ha valaki távozik a pártjából. Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke Gyurcsány Ferencéket méltatva viszont azt mondta, hogy ha valaki jobban csinálja a DK-nál, akkor nem kell félni attól, hogy embereket csábítanak el. Azt ugyanakkor a jelenleg független képviselő cáfolta, hogy ő maga be akarna lépni a Demokratikus Koalícióba.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Videa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.