Speciális hordágyon mentettek ki egy túrázót a Mátrából

Bajba jutott túrázónak segítettek a tűzoltók lejutni a Mátrából, Galyatetőnél.

Magyar Nemzet
Forrás: Katasztrófavédelem2023. 01. 29. 19:23
KOVÁCS Gábor; MOLNÁR Tamás
Budapest, 2020. november 26. Kovács Gábor állomás- és gépkocsivezető (j) és Molnár Tamás mentőápoló (b), az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai egy nyaki gerincsérülést szenvedett beteget tolnak hordágyon a vonuló kocsiba a zuglói BVSC-uszoda előtt 2020. augusztus 26-án. Ezekben az esetekben a legkevesebb mozgatással kell szállítani a beteget, mert a röntgen-, vagy CT-vizsgálat előtt nem lehet tudni mennyire súlyos a sérülés. Az életmentésre tervezett Mobile Intensive Care Unit (MICU), azaz mobil intenzív egység az ország egyetlen olyan mentőautója, amely mozgó intenzív osztályként funkcionál, akár komolyabb beavatkozások is elvégezhetők benne. A mentőautó tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz, és szinte kizárólag kritikus állapotú sérültekhez küldik. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán

Bajba jutott túrázónak segítettek a tűzoltók lejutni a Mátrából, Galyatetőnél.

A bajba jutott embert egy speciális hordágyon hozták le a tűzoltók a Mátrából – tájékoztat a Katasztrófavédelem. Beszámoltak arról is, hogy a balesethez a pásztói hivatásos tűzoltókat riasztották, az egységek pedig a mentőkkel közösen hozták le a túrázót, egy speciális hordágyon. Hogy a túrázó pontosan milyen sérüléseket szenvedett, arról nem tájékoztattak, az viszont biztosnak tűnik, hogy valamivel jobban járt, mint a hetekkel ezelőtt eltűnt Julian Sands. 

A 65 éves Julian Sands brit színésznek január 13-án veszett nyoma Dél-Kaliforniában, a San Gabriel-hegységben, a 3068 méteres Baldy-Bowl hegycsúcs közelében. Azóta megtalálták az autóját, a családja köszönetet mondott a kutatócsoport erőfeszítéseiért, azonban többet nem lehet tudni a hollétéről. Julian Sands – többek között – az Egy szoba kilátással, a Warlock, az Arachnophobia – Pókiszony és a Las Vegas, végállomásban is szerepelt. 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.