időjárás 26°C Fatime 2023. június 5.
logo

A csárdástól a hazaárulásig

Magyar Nemzet
2023.02.24. 18:00 2023.02.27. 16:05
A csárdástól a hazaárulásig

A szomszédunkban zajló háború újabb alkalmat, muníciót adott az ellenzéknek a kormány bírálatára, így a dollárbaloldal legfőbb retorikai tartópillére lett a magyar kormányoldal és az orosz vezetés baráti viszonyának minden alap nélküli, hamis sulykolása.

A béke és a tűzszünet fontosságát hangsúlyozó Fidesszel szemben az ellenzék Magyarország kötelességének tartaná Ukrajna honvédő háborújának támogatását. – A magyar kormány aljas, Putyin-barát politikája szégyenletes. Békepártisága Putyin diktálta békét takar – fogalmazott legutóbbi bejegyzésében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

Miközben a teljes ellenzék évek óta, tehát jóval a fegyveres konfliktus kitörését megelőzően Orbán Viktor kormányfő összeputyinozásával van elfoglalva, nem árt felidézni, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfőként hogyan viszonyult Oroszországhoz, illetve Vlagyimir Putyinhoz.

A Magyar Nemzet ezért a következő napokban cikksorozatban mutatja be, hogy néhány évvel ezelőtt még Putyin egyik legfőbb szövetségese éppen a dollárbaloldal jelenlegi vezetője volt.

Gyurcsány Ferenc ugyanis a politikai vezetők között megszokott viszonynál szorosabb, tulajdonképpen baráti kapcsolatot próbált kialakítani Putyinnal.

Sorozatunk első, holnapi részében egyebek mellett felidézzük, milyen ígéretet is tett Gyurcsány a Kreml lapjában, de később lesz csárdás, kutyasimogatás, érkeznek a kémek és lesz hazaárulás is.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin 2007 júliusában, Szaranszkban, az ott megrendezett finnugor csúcstalálkozón. (Fotó: Maxim Marmur/AFP)

 

Putyin és a dollárbaloldal

WikiLeaks: Gyurcsány hallgatott Grúzia orosz lerohanásáról

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.