Dobrev Klára vagyona egyelőre árnyékban van

Gyurcsány Ferenc felesége legutóbb kétszázmilliós megtakarítással rendelkezett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 01. 10:56
Demokratikus Koalíció Dobrev Klára, Molnár Csaba, Gyurcsány Ferenc Fotó: Mirkó István

Gyurcsány Ferenc felesége legutóbb kétszázmilliós megtakarítással rendelkezett.

Egyelőre nem tudni, hogyan alakult Dobrev Klára vagyoni helyzete a tavalyi évben. Gyurcsány Ferenc felesége, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője legutóbb 2021 augusztusában tett közzé vagyonnyilatkozatot, azt is csak azért, mert a baloldali előválasztáson indulóknak ezt meg kellett tenniük. 

Ebből az derült ki, hogy Dobrev az egyik leggazdagabb magyar politikus, aki valódi luxusban él. Gyurcsány Ferenc feleségének bevallásában 2021-ben két ingatlan is szerepelt: ő volt az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi, négyszáz négyzetméteres háznak, és férjével közösen tulajdonolták a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót. 

Dobrev továbbá egy hibrid Toyota RAV4-et lízingelt. 

Ami pedig a megtakarításokat illeti: Gyurcsány Ferenc feleségének 2021-ben 199,882 millió forintja, azaz lényegében kétszázmilliója volt az értékpapírszámláján, emellett EP-képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kapott, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felelt meg.

Két éve Dobrev egy 59 millió forintos jelzáloghitelről is beszámolt, amit a férjével, Gyurcsány Ferenccel közösen vettek fel a kötcsei házukra – és amit a fentiek alapján könnyedén törleszthettek. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.