időjárás 17°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Tóth Bertalan két újabb ingatlannal lett gazdagabb

Magyar Nemzet
2023.02.01. 10:11 2023.02.01. 14:18
Tóth Bertalan két újabb ingatlannal lett gazdagabb

Az MSZP volt társelnökének, jelenlegi frakcióvezetőjének évről évre jelentősen nő a vagyona, így 2022-ben is két újabb pécsi ingatlanra tett szert – derül ki a politikus vagyonnyilatkozatából. Tóth egy 120, illetve egy 54 négyzetméteres családi házzal gyarapodott, igaz, nem százszázalékos tulajdonként.

Az életbiztosításainál is némileg magasabb összeg szerepel: a korábbi bevallásban, 2021-ben 3,5 millió forint és 75 ezer euró volt, míg most 4,5 millió forint és 89 ezer euró. Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésének összeg kilencmillióról tízmillióra nőtt. A szocialista politikusnak nem változtak a gazdasági érdekeltségei, övé a Bonus Kft. hatvan százaléka, illetve a Dr. Tóth Ügyvédi Iroda száz százaléka.

Tavalyi vagyonnyilatkozata szerint Tóth Bertalan egy pécsi lakóház tulajdonosa volt felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és egy hétvégi házat, továbbá több pécsi ingatlant is. 

Az is kiderült, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat, ami a város egyik legimpozánsabb részén, a Donátusi úton, azon belül is a Donátusi Villaparkban található.

Az MSZP-s politikus tavalyi vagyonnyilatkozata kapcsán külön érdekesség volt, hogy az általa benyújtott dokumentumban egy tízmillió forintos otthonteremtési támogatás, valamint egy szintén tízmilliós mikrohitel-pályázat is szerepelt, utóbbi a cégéhez kapcsolódóan. 

Emlékezetes: Tóth korábban hevesen támadta az otthonteremtési kedvezményt, mondván, az zavaros, átláthatatlan és csak a tehetősöket segíti. 

 

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője (Fotó: Havran Zoltán)

Vagyonnyilatkozatok 2023

Deutsch Tamás: Komoly probléma van az EP vagyonnyilatkozati rendszerével

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.