Tóth Bertalan két újabb ingatlannal lett gazdagabb

Az MSZP-s politikus korábban hevesen támadta az otthonteremtési kedvezményt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 01. 10:11
null
20220425 budapest a kepviselok erkeznek a parlament folyosojan az orszaggyulest alapito kozgyules elokeszitesere havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP volt társelnökének, jelenlegi frakcióvezetőjének évről évre jelentősen nő a vagyona, így 2022-ben is két újabb pécsi ingatlanra tett szert – derül ki a politikus vagyonnyilatkozatából. Tóth egy 120, illetve egy 54 négyzetméteres családi házzal gyarapodott, igaz, nem százszázalékos tulajdonként.

Az életbiztosításainál is némileg magasabb összeg szerepel: a korábbi bevallásban, 2021-ben 3,5 millió forint és 75 ezer euró volt, míg most 4,5 millió forint és 89 ezer euró. Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésének összeg kilencmillióról tízmillióra nőtt. A szocialista politikusnak nem változtak a gazdasági érdekeltségei, övé a Bonus Kft. hatvan százaléka, illetve a Dr. Tóth Ügyvédi Iroda száz százaléka.

Tavalyi vagyonnyilatkozata szerint Tóth Bertalan egy pécsi lakóház tulajdonosa volt felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és egy hétvégi házat, továbbá több pécsi ingatlant is. 

Az is kiderült, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat, ami a város egyik legimpozánsabb részén, a Donátusi úton, azon belül is a Donátusi Villaparkban található.

Az MSZP-s politikus tavalyi vagyonnyilatkozata kapcsán külön érdekesség volt, hogy az általa benyújtott dokumentumban egy tízmillió forintos otthonteremtési támogatás, valamint egy szintén tízmilliós mikrohitel-pályázat is szerepelt, utóbbi a cégéhez kapcsolódóan. 

Emlékezetes: Tóth korábban hevesen támadta az otthonteremtési kedvezményt, mondván, az zavaros, átláthatatlan és csak a tehetősöket segíti. 

 

Borítókép: Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.