Felismerhetetlenre vertek az antifák egy magyar zenészt

A terrorszervezet tagjai viperákkal, bokszerekkel, ólommal bélelt kesztyűvel rohantak le gyanútlan járókelőket.

Magyar Nemzet
Forrás: Borsonline.hu2023. 02. 14. 8:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A nemzeti rock egyik ismert alakját, Dudog Lászlót is brutálisan megsebesítették az elmúlt napokban végrehajtott Antifa-támadások során – írja a Bors

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, símaszkos banda vert össze egy férfit Gazdagréten. Aztán kiderült, nem egyetlen támadásról volt szó. Nyerges Béla, a BRFK nyomozó főosztályának vezetője elmondta: az elkövetők négy támadást hajtottak végre a napokban Budapesten, ezeknek nyolc sértettjük van, közülük hárman súlyosan megsérültek. Az egyik sérült Dudog László, a nemzeti rock egyik ismert alakja. A Blikknek a zenész elmondta, párjával a kitörés napi megemlékezésről tartottak haza, amikor hátulról viperákkal és bokszerekkel támadtak rájuk.

– Fél tizenkettőkor kézenfogva mentünk haza az V. kerületben, amikor a Bank és a Vadász utca sarkán megálltunk beszélgetni. A támadásra nem is emlékszem, csak arra, hogy a mentők felkeltenek. Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem, amit a kórházban összevarrtak. A bal oldalam teljesen fel van dagadva, felrepedt az arccsontom, jégakksival borogatom, szedek gyógyszert és kaptam szemcseppet. A barátnőmet kétszer combon szúrták valamivel, sokkos állapotba került, de a helyzethez képest már jól van. Én biztonsági őr vagyok, de így nem tudok dolgozni, táppénzre kell mennem – nyilatkozta a zenész, aki egy amerikai, M65-ös katonai kabátot viselt.

– Nagyon megviselt minket ez az egész. Nem merek az utcára kimenni, a kórházba is taxival megyek. Remélem, elkapják mindet és rájuk rohad a lakat a börtönben – tette hozzá a zenész. 

Lászlót felismerhetetlenre verték támadói, egy barátja, aki meglátogatta őt a kórházban, infarktust kapott.

Mint ismert, eddig négy embert – két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt – vett őrizetbe a rendőrség abból a maszkos bandából, amelynek a tagjai viperákkal, bokszerekkel, ólommal bélelt kesztyűvel, kalapáccsal és gázspray-vel rohantak le gyanútlan járókelőket, majd verték őket félholtra. A támadásokat hét-nyolc antifasiszta követte el.

Borítókép: a gazdagréti támadás előtt másodpercek (Forrás: Youtube)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.