időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo
A rendezvény helyszínén többen is Jámbor András és a Szikra Mozgalom nevét emlegették

Huszonöt öltéssel varrták össze az antifák egyik áldozatának a fejét

Magyar Nemzet
Forrás: PestiSracok.hu
2023.02.13. 10:30 2023.02.13. 14:29
Huszonöt öltéssel varrták össze az antifák egyik áldozatának a fejét

Egész testén zúzódásai vannak, és a levegővétel is fájdalmas az antifák egyik áldozata számára, akire a hétvégén támadtak rá Budapesten. Az áldozat a Pestisrácok portálnak számolt be a történtekről.

Néhány nappal ezelőtt antifasiszta támadás történt Budapesten. Az internetre felkerült felvételek szerint nyolc símaszkos támadó pénteken látszólag minden ok nélkül rátámadt egy munkába igyekvő férfira és agyba-főbe verte. Ahogy arról lapunk beszámolt, a történet előzménye, hogy szombaton az 1945-ös budai kitörés évfordulója volt, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok minden évben megemlékeznek. Az eseményre évek óta antifasiszta ellentüntetést is szerveznek, a két csoport idén is egymásnak feszült, de nagyobb balhé a hatóság közbelépésének köszönhetően nem történt.

A PestiSrácoknak nyilatkozott T. Zoltán, egy gazdagréti trafik dolgozója, aki az antifák egyik áldozata volt. „A nyomozók által mutatott felvételek alapján raktuk össze, hogy már a Széll Kálmán tértől követhettek, és felszálltak utánam a 139-es buszra. Én a buszon nem is láttam őket, mert háttal ültek nekem. A Gazdagréti téren szálltam le és először a postára mentem, utána indultam volna munkába. Ott dolgozom a tér közelében, egy dohányboltban” – mesélte Zoltán. 

A portál megjegyzi, hogy lényeges momentum, hogy a férfi tehát nem vett részt a rendezvényen.

„A postára befelé menet megszólított egy fiatal lány. Illedelmesen megkérdezte, hogy megyek-e a Kitörés-túrára. Mondtam neki, hogy nem megyek, mert dolgozom vasárnap is egész nap, de ismerőseim közül vannak, akik mennek. Még azt is hozzátettem, hogy eddig egyszer sem jutottam el a túrára. A postán befizettem a csekkjeimet, és pár perc múlva, miután kijöttem, öt-hat lépés után már éreztem a tarkómon az ütést” – folytatta. Mint jelezte, a további történtekből sok mindenre nem emlékszik.

Ezután a mentők Zoltánt a Szent János Kórház traumatológiájára vitték, ahol a fejét 20-25 öltéssel varrták össze. Emellett az egész testén zúzódásai vannak, amelyektől fájdalmas számára a levegővétel.

Dudog László, a nemzeti rock egyik ismert alakja és élettársa is az antifák áldozatául esett: őket a kitörésnapi megemlékezésről követték, és szintén hátulról estek nekik viperákkal és boxerekkel. A nő arcát valamivel le is öntötték. A portál megtudta, hogy az antifa csoportnak nem csak magyar áldozatai vannak. Egy német fiatal férfit és barátnőjét egészen a szállásukig követték. A bejárati ajtót nyitották, amikor hátulról rájuk támadtak. Összeverték mindkettőjüket. A férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyeket össze is kellett varrni.

– A korábbi években is megjelentek az antifa ellentüntetők, de az más volt. Ami egyértelműen látszott most, hogy komolyan szervezett, megszervezett a csoport, amelyben több külföldi is volt. Nemcsak németek, ahogy az néhány sajtóhírben megjelent, hanem görögök is. Róluk tudható, hogy amolyan zsoldos felforgatóként, pénzért bárhová elmennek balhét generálni – mondta a PestiSrácoknak egy olvasójuk. 

Megjegyezte, hogy Jámbor András nevét és a Szikra Mozgalmat többen is emlegették a helyszínen. A Szikra Mozgalom egy új hullámos szélsőbaloldali szervezet, amely agressziótól sem mentes megmozdulásokról híresült el. 

A rendőrség vasárnap közölte, hogy négy embert vettek őrizetbe, köztük három külföldit, akiket a hétvégi budapesti támadásokkal gyanúsítanak. A fiatalokból álló társaság az elmúlt napokban látszólag előzmény nélkül támadt emberekre Budapest utcáin. A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

− Az ilyesmi tűrhetetlen, a videófelvételek alapján − melyen például „antifa”-aktivisták hátulról támadva, viperával vernek félholtra egy embert − alávaló és aljas, melyre a törvény teljes szigorával kell lesújtani − reagált a történtekre a Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Borítókép: Képernyőfelvétel az incidensből (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.