Huszonöt öltéssel varrták össze az antifák egyik áldozatának a fejét

Egész testén zúzódásai vannak, és a levegővétel is fájdalmas az antifák egyik áldozata számára, akire a hétvégén támadtak rá Budapesten. Az áldozat a Pestisrácok portálnak számolt be a történtekről.

Magyar Nemzet
Forrás: PestiSracok.hu2023. 02. 13. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal ezelőtt antifasiszta támadás történt Budapesten. Az internetre felkerült felvételek szerint nyolc símaszkos támadó pénteken látszólag minden ok nélkül rátámadt egy munkába igyekvő férfira és agyba-főbe verte. Ahogy arról lapunk beszámolt, a történet előzménye, hogy szombaton az 1945-ös budai kitörés évfordulója volt, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok minden évben megemlékeznek. Az eseményre évek óta antifasiszta ellentüntetést is szerveznek, a két csoport idén is egymásnak feszült, de nagyobb balhé a hatóság közbelépésének köszönhetően nem történt.

A PestiSrácoknak nyilatkozott T. Zoltán, egy gazdagréti trafik dolgozója, aki az antifák egyik áldozata volt. „A nyomozók által mutatott felvételek alapján raktuk össze, hogy már a Széll Kálmán tértől követhettek, és felszálltak utánam a 139-es buszra. Én a buszon nem is láttam őket, mert háttal ültek nekem. A Gazdagréti téren szálltam le és először a postára mentem, utána indultam volna munkába. Ott dolgozom a tér közelében, egy dohányboltban” – mesélte Zoltán. 

A portál megjegyzi, hogy lényeges momentum, hogy a férfi tehát nem vett részt a rendezvényen.

„A postára befelé menet megszólított egy fiatal lány. Illedelmesen megkérdezte, hogy megyek-e a Kitörés-túrára. Mondtam neki, hogy nem megyek, mert dolgozom vasárnap is egész nap, de ismerőseim közül vannak, akik mennek. Még azt is hozzátettem, hogy eddig egyszer sem jutottam el a túrára. A postán befizettem a csekkjeimet, és pár perc múlva, miután kijöttem, öt-hat lépés után már éreztem a tarkómon az ütést” – folytatta. Mint jelezte, a további történtekből sok mindenre nem emlékszik.

Ezután a mentők Zoltánt a Szent János Kórház traumatológiájára vitték, ahol a fejét 20-25 öltéssel varrták össze. Emellett az egész testén zúzódásai vannak, amelyektől fájdalmas számára a levegővétel.

Dudog László, a nemzeti rock egyik ismert alakja és élettársa is az antifák áldozatául esett: őket a kitörésnapi megemlékezésről követték, és szintén hátulról estek nekik viperákkal és boxerekkel. A nő arcát valamivel le is öntötték. A portál megtudta, hogy az antifa csoportnak nem csak magyar áldozatai vannak. Egy német fiatal férfit és barátnőjét egészen a szállásukig követték. A bejárati ajtót nyitották, amikor hátulról rájuk támadtak. Összeverték mindkettőjüket. A férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyeket össze is kellett varrni.

– A korábbi években is megjelentek az antifa ellentüntetők, de az más volt. Ami egyértelműen látszott most, hogy komolyan szervezett, megszervezett a csoport, amelyben több külföldi is volt. Nemcsak németek, ahogy az néhány sajtóhírben megjelent, hanem görögök is. Róluk tudható, hogy amolyan zsoldos felforgatóként, pénzért bárhová elmennek balhét generálni – mondta a PestiSrácoknak egy olvasójuk. 

Megjegyezte, hogy Jámbor András nevét és a Szikra Mozgalmat többen is emlegették a helyszínen. A Szikra Mozgalom egy új hullámos szélsőbaloldali szervezet, amely agressziótól sem mentes megmozdulásokról híresült el. 

A rendőrség vasárnap közölte, hogy négy embert vettek őrizetbe, köztük három külföldit, akiket a hétvégi budapesti támadásokkal gyanúsítanak. A fiatalokból álló társaság az elmúlt napokban látszólag előzmény nélkül támadt emberekre Budapest utcáin. A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

− Az ilyesmi tűrhetetlen, a videófelvételek alapján − melyen például „antifa”-aktivisták hátulról támadva, viperával vernek félholtra egy embert − alávaló és aljas, melyre a törvény teljes szigorával kell lesújtani − reagált a történtekre a Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Borítókép: Képernyőfelvétel az incidensből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.